Η Tumblr πούλησε τίποτα, έξι χρόνια μετά την εξαγορά της από την Yahoo έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Tumblr πρόκειται να αγοραστεί από την Automattic, την εταιρεία πίσω από το WordPress. Η Verizon, ο ιδιοκτήτης της από την εξαγορά της Yahoo, θα ανακτήσει μόνο μερικά εκατομμύρια δολάρια στη συναλλαγή, ενώ η Tumblr πωλήθηκε για 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013.

tumblr

Το Tumblr δεν ανήκει πλέον στη Verizon. Επιτεύχθηκε συμφωνία για εξαγορά με την Automattic, τον εκδότη του δημοφιλούς WordPress CMS και προϊόντα όπως το WooCommerce, το Jetpack και το Simplenote. Και η εταιρεία δεν πρέπει να χαλάσει με αυτήν τη συναλλαγή. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος αριθμός, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν μια συμφωνία μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια πηγή διαβεβαιώνει ακόμη και ότι η Automattic θα πληρώσει μόνο 3 εκατομμύρια δολάρια για να πάρετε τον Tumblr.

Η Verizon πουλά το Tumblr όταν δεν αξίζει τίποτα

Ένα χυδαίο ποσό όταν η Yahoo αγόρασε την πλατφόρμα microblobbing το 2013 έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Yahoo, το οποίο εξαγοράστηκε στη συνέχεια από τη Verizon, έναν αμερικανικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών, το 2017 για 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Tumblr ήταν κάποτε ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα της εποχής του, στέκι καλλιτεχνών και πλήθος μιμίδων. Η ανοχή του για ρητό περιεχόμενο συνέβαλε επίσης στην επιτυχία του. Επιπλέον, κατέληξε να καταρρέει όταν η Verizon αποφάσισε να απαγορεύσει τις πορνογραφικές εικόνες στο Tumblr, οι οποίες είχαν τιμωρηθεί για τον λόγο αυτό από την Apple και αφαιρέθηκαν από το App Store. Η Pornhub είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά του Tumblr, επιθυμώντας να αποκαταστήσει το σεξουαλικό περιεχόμενο στην υπηρεσία.

Ο Matthew Mullenweg, Διευθύνων Σύμβουλος της Automattic, δήλωσε ότι η μάρκα Tumblr θα συνεχίσει να υπάρχει μετά την εξαγορά. Η πλατφόρμα θα ήταν συμπληρωματική με το WordPress, αλλά δεν κοινοποιήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, εκτός από το ότι το πορνό θα παραμείνει απαγορευμένο στην πλατφόρμα. Οι 200 ​​εργαζόμενοι που εργάστηκαν στην Tumblr θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στο Automattic.