Η TIM παρουσιάζει τις υπηρεσίες Smart City στο L’Aquila χάρη στα Big Data για την περιοχή Abruzzo

Η TIM παρουσιάζει τις υπηρεσίες Smart City στο L'Aquila χάρη στα Big Data για την περιοχή Abruzzo

ΤΙΜ παρουσιάστηκε σήμερα, 31 Μαΐου 2019, α L’Aquila, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που διοργάνωσε ο Assotelecomunicazioni τον αριθμό των επενδύσεών του Περιοχή Abruzzo να φέρει το σταθερό δίκτυο εξαιρετικά ευρείας ζώνης, επιτρέποντας έτσι επίσης τις υπηρεσίες της Έξυπνη πόλη χάρη στη χρήση του Μεγάλα δεδομένα.

Ο TIM το ανακοίνωσε με ένα δελτίο τύπου κυκλοφόρησε σήμερα, 31 Μαΐου 2019, μετά τη συμμετοχή στο σύμβαση “Η συνδεσιμότητα που περιλαμβάνει” οργανώθηκε από Άστελ (Assotelecomunicazioni) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις L’Aquila. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Wind Tre, Open Fiber, ZTE, Vodafone και Fastweb, ο οποίος διηγήθηκε τις αντίστοιχες εμπειρίες τους στην περιοχή.

Αναλυτικά, η TIM ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει περισσότερο 300 χιλιάδες χιλιόμετρα οπτικών ινών, προικισμένος 33 δήμοι των εξαιρετικά ευρυζωνικών σταθερών δικτύων, και απασχολεί περίπου 750 άτομα στην περιοχή Abruzzo.

Όπως επισημαίνει ο χειριστής στην κυκλοφορία, είναι “Υποδομή νέας γενιάς”, φρούτα του επενδύσεις δημιουργήθηκε από τον φορέα εκμετάλλευσης τα τελευταία χρόνια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης νέων υπηρεσιών για Έξυπνη πόλη ικανός να συνεισφέρει “Ψηφιακός μετασχηματισμός της περιοχής”.

Μοναστήρι Gaspare, Διευθυντής επιχειρήσεων πωλήσεων της Κεντρικής Ιταλίας του TIM, τόνισε:

Από αυτή την άποψη, τα Big Data που προέρχονται από τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής στις περιοχές τουρισμού, μεταφορών και εδαφικού ελέγχου. Τα τελευταία χρόνια η TIM έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε δίκτυα οπτικών ινών στο Abruzzo και συγκεκριμένα στην πόλη L’Aquila, η οποία σήμερα καλύπτει υπερ-ευρυζωνική σύνδεση που υπερβαίνει το 71% του πληθυσμού.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της τουριστικής προσφοράς από τα ιδρύματα, ΤΙΜ, σε συνεργασια με Ολιβέτι, δημιούργησε το Μεγάλη λύση δεδομένων ονομάστηκε “Πρόγνωση πόλης TIM”. Είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας έτσι το παρακολούθηση απο δυναμική παρακολούθησης και κίνησης από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Αυτές οι πληροφορίες, όπως επισημαίνει ο χειριστής, σας επιτρέπουν βελτιστοποίηση των πολιτικών διαχείρισης σε βασικούς τομείς της αστικής ζωής, όπως δημόσιες συγκοινωνίες, γενική κινητικότητα, παραγωγικές δραστηριότητες, υποδοχή και προώθηση του τουρισμού, υπεράσπιση του εδάφους και διακυβέρνηση εκδηλώσεων δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το Gaspare Monastero, Διευθυντής Πωλήσεων TIM Business Central Italy, απεικονίζει τα δεδομένα TIM στο Abruzzo στο συνέδριο Asstel που πραγματοποιήθηκε στο L’Aquila στις 31 Μαΐου 2019 (φωτογραφία από το προφίλ Twitter της Asstel).

Πάντα Μοναστήρι Gaspare Ο TIM πρόσθεσε:

Η TIM συνεχίζει να επενδύει και να βρίσκεται στο πλευρό της Δημόσιας Διοίκησης στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού όχι μόνο με τη δημιουργία δικτύων TLC τελευταίας γενιάς, αλλά και με την ανάπτυξη των υπηρεσιών που προέρχονται από αυτά στην περιοχή Smart City. Η λύση City Forecast είναι ένα παράδειγμα επεξεργασίας Big Data που προέρχεται από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για ενεργή παρακολούθηση της περιοχής, επιτρέποντας έτσι στα Ιδρύματα να μπορούν να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αυτά τα δεδομένα, συλλέχθηκε με τρόπο ανώνυμος και συνολικός, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εντός του δημοτικού χώρου, τροφοδοτώντας την πύλη προώθησης του τουρισμού.

Για να λαμβάνετε πολλές ειδήσεις και χρήσιμες συμβουλές ειδικά για τον κόσμο της τηλεφωνίας, είναι δυνατόν εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι Mondomobileweb του Telegram. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα κοινωνικά σας δίκτυα και ακολουθήστε το MondoMobileWeb επί Ειδήσεις Google (κάνοντας κλικ στο αστέρι ή στο Follow), Facebook, Ίνσταγκραμ είναι Κελάδημα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σχολιάζοντας τα άρθρα μας.