Η Tesla μειώνει την τιμή του Model Y κατά 3.000 $

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tesla αποφάσισε να μειώσει την τιμή του Model Y στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει τώρα την έκδοση AWD Long Range για 49,990 $, από 52,990 $ πριν από μερικές ημέρες. Κατά τη διαδικασία, η εταιρεία της Elon Musk μείωσε την τιμή της έκδοσης Performance κατά 1000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Tesla μείωσε την τιμή ορισμένων εκδόσεων του Model Y, του ηλεκτρικού SUV του οποίου οι πρώτες παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο. Ο αμερικανικός ιστότοπος της μάρκας εμφανίζει τώρα τη διαμόρφωση Long Range (“Grande Autonomie” στη γαλλική έκδοση) στην τιμή των 49,990 $, 6% χαμηλότερη από την αρχική τιμή.

Δεν είναι μόνο αυτό. Η Tesla μείωσε επίσης την τιμή την έκδοση Performance, η οποία διακρίνεται ιδίως με ταχύτερη επιτάχυνση, τελική ταχύτητα 241 km / ώρα, χαμηλή ανάρτηση, πεντάλ αλουμινίου ή πτερύγια αλουμινίου. Αυτή η έκδοση τελευταίας τεχνολογίας διατίθεται τώρα στα 59.990 $, σε σύγκριση με περισσότερα από 60.000 $ πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο ίδιο θέμα: Tesla Model Y – ένα γιγαντιαίο ρομπότ που το παράγει σε χρόνο ρεκόρ

Και στη Γαλλία;

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν η Tesla σκοπεύει να μειώσει την τιμή του Model Y εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά στη Γαλλία. Στον γαλλικό ιστότοπο του κατασκευαστή, το SUV εξακολουθεί να εμφανίζεται στην κανονική τιμή, δηλαδή 63.000 ευρώ για το Tesla Model Y “Great Autonomy” και 70.000 ευρώ για το Tesla Model Y “Performance”. Ως υπενθύμιση, η Tesla θα παραδώσει το πρώτο μοντέλο Ys στην Ευρώπη το 2021. Παρά την πρόοδο που έχει ληφθεί σχετικά με το πρόγραμμα παραγωγής της παρά την κρίση, η Tesla δεν θα κυκλοφορήσει το SUV της στην παλιά ήπειρο φέτος.

Τέλος, η Tesla αποφάσισε τελικά να μην διαθέσει στην αγορά μια φθηνότερη τυπική έκδοση του μοντέλου Y. Στο Twitter, η Elon Musk ανακοίνωσε πράγματι διακοπή της παραλλαγής 39.000 $. Μετά τη δοκιμή, η Tesla θεώρησε ότι η γκάμα του αυτοκινήτου ήταν πολύ χαμηλή. Από την άλλη πλευρά, μια πιο προσιτή έκδοση του Model Y Grande Autonomie είναι ακόμα στα κουτιά. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό. Ενώ περιμένετε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να δώσετε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια.