Η Tesla μειώνει την τιμή του Μοντέλου 3 και απλοποιεί το εύρος της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tesla μειώνει την τιμή του Μοντέλου 3 και καταργεί τις εκδόσεις σε επίπεδο εισόδου του Μοντέλου S και X. Ο στόχος, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι να απλοποιήσει την προσφορά του και να κάνει την επιλογή ευκολότερη για τους πελάτες σε μια προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο πωλήσεις μετά από ένα δεύτερο τρίμηνο ρεκόρ.

Η Tesla εγκαταλείπει τις τυπικές εκδόσεις των μοντέλων S και X. Τώρα υπάρχουν μόνο οι εκδόσεις “Long range” και “Performance” στον κατάλογο, γεγονός που αυξάνει την τιμή πρόσβασης των δύο premium μοντέλων. Οι τιμές είναι τώρα 84,990 $ για το Model X και 79,990 $ για το Model S στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, το Tesla Model 3, το οποίο είναι η έκδοση με τις καλύτερες πωλήσεις τους τελευταίους μήνες (80% των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο), σημείωσε πτώση της τιμής πρόσβασης στα 38,990 $.

Το Tesla Model 3 μειώνεται στην τιμή, η τιμή πρόσβασης των μοντέλων S και X αυξάνεται

Για να διευκολύνουμε την αγορά των οχημάτων μας, τυποποιούμε τη γκάμα των οχημάτων μας και βελτιστοποιούμε τον αριθμό των φινιριστών που προσφέρονται για τα μοντέλα S, X και 3 », Γράφει ο οικοδόμος σε δελτίο τύπου. Αυτή η αλλαγή συνοδεύεται από προσαρμογή των τιμών προκειμένου να “συνεχίσει να βελτιώνει την οικονομική δυνατότητα πρόσβασης στους πελάτες”.

Καλλιεργώντας την προσφορά της, η μάρκα ελπίζει να συνεχίσει την δυναμική της το δεύτερο τρίμηνο του 2019 όταν παρέδωσε περισσότερα από 95.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla ενισχύει επίσης πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των παραδόσεων. Ο οικοδόμος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι χτίζει ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα όπου σχεδιάζει να συναρμολογήσει το Tesla Model 3.

Διαβάστε επίσης : Η δοκιμή μας για τη λειτουργία Tesla S

Σε αυτό προστίθεται ο σχεδιασμός των δικών της μπαταριών, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτησή της από την Panasonic, τον προμηθευτή της με τον οποίο οι σχέσεις δεν ήταν πραγματικά καλές τους τελευταίους μήνες. Τελικά, αυτή η ανεξαρτησία από την Tesla θα μπορούσε να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας από τη μία πλευρά, αλλά και να επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής, η βραδύτητα της οποίας έχει επικριθεί έντονα εδώ και αιώνες. Από αυτό το γράψιμο, οι τιμές στη Γαλλία δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί στον ιστότοπο Tesla.

Πηγή: Reuters.