Η Tesla κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση: διαβάζοντας SMS, Autopilot, εδώ είναι τα νέα χαρακτηριστικά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tesla κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση για το ενσωματωμένο λογισμικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Επικεντρώνεται στην καλύτερη ενσωμάτωση λειτουργιών που σχετίζονται με smartphone. Τα οχήματα της μάρκας μπορούν τελικά να διαβάσουν τα ληφθέντα μηνύματα SMS και να τους επιτρέψουν να απαντήσουν φωνητικά. Η ενημέρωση βελτιώνει επίσης τις φωνητικές εντολές. Το Autopilot επωφελείται από μια σημαντική καινοτομία.

Πριν από λίγες μέρες, ο Elon Musk ανακοίνωσε την άφιξη μιας σημαντικής ενημέρωσης πριν από το τέλος του έτους. Κάτι που υποσχέθηκε, κάτι που οφείλεται. Ο κατασκευαστής μόλις ξεκίνησε την ανάπτυξη. Στον πίνακα καινοτομιών, οι πελάτες μπορούν τελικά να επωφεληθούν από μια πολυαναμενόμενη λειτουργία: ανάγνωση SMS με συνθετική φωνή. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί μέρος μιας σειράς βελτιώσεων για καλύτερη ενσωμάτωση μεταξύ του ενσωματωμένου υπολογιστή και των smartphone της Tesla.

Εκτός από την ανάγνωση μηνυμάτων, οι χρήστες θα μπορούν να τους απαντούν φωνητικά χωρίς να αγγίζουν την οθόνη του smartphone τους. Ένα αντίγραφο των μηνυμάτων εμφανίζεται επίσης σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του οχήματος. Αυτή η λειτουργία είναι ακόμη πιο ευπρόσδεκτη καθώς ο υπολογιστής Tesla δεν είναι συμβατός με το Android Auto και το Carplay. Ο κατασκευαστής δηλώνει επίσης ότι ” Οι φωνητικές εντολές έχουν βελτιωθεί για να κατανοήσουν καλύτερα τη φυσική γλώσσα Και “μειώστε την ανάγκη να αγγίξετε την οθόνη, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε το δρόμο”.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα συγκεκριμένων ελέγχων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός: “ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε 21 °”, “ενεργοποιήστε το θερμαινόμενο κάθισμα συνοδηγού”, “ρυθμίστε τον δεξιό καθρέφτη μου”, “ενεργοποιήστε τη διαδρομή προς το γραφείο”, “όπου είναι οι πλησιέστεροι υπερφορτιστές; “,” Ανοίξτε το κουτί γαντιών “,” παίξτε τους Beatles “κ.λπ.

Μια νέα λειτουργία “οπτικοποίησης” για το Αυτόματο πιλότο

Στο μήνυμα ανακοίνωσής του που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk έστειλε μια ενημέρωση με μια «ματιά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση». Τώρα ξέρουμε περισσότερα για το τι είναι. Στην πραγματικότητα η Tesla προσφέρει βελτιωμένη οπτικοποίηση του δρόμου στην οθόνη του οχήματος. ” Η Προβολή οδήγησης εμφανίζει τώρα νέα αντικείμενα, όπως φανάρια, πινακίδες στοπ και άλλες πινακίδες

Με άλλα λόγια, ο υπολογιστής είναι σε θέση να αναγνωρίζει καλύτερα τα αντικείμενα στο περιβάλλον, ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του πλήρως αυτόνομου τρόπου οδήγησης. Τέλος, αυτή η νέα ενημερωμένη έκδοση 2019.40.50 προσφέρεται για πρώτη φορά σε μερικούς χρήστες πριν από την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας.

Πηγή: Electrek