Η Tesla κυκλοφορεί ενημέρωση που περιορίζει το Autopilot στα μοντέλα S και X

Phonandroid : actu Android et High-tech

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Tesla αναπτύσσει επί του παρόντος μια ενημέρωση για το ενσωματωμένο σύστημα. Κύρια αλλαγή: ένας περιορισμός πολλών λειτουργιών Autopilot, ιδίως ο τύπος του δρόμου όπου μπορεί να ενεργοποιηθεί η αυτόματη γραμμή.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla έστειλε email σε μερικούς από τους πελάτες της αυτήν την εβδομάδα. Ο σκοπός αυτού του email είναι να προειδοποιήσει τους κατόχους ενός Tesla Model S ή Model X ότι θα εφαρμοστεί μια ενημέρωση στο ενσωματωμένο σύστημα του οχήματός τους που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Αυτή η ενημέρωση αφορά συγκεκριμένα τη λειτουργία Autopilot (αυτόματο πιλότο) που θα αλλάξει, όχι προς το καλύτερο, αλλά για το χειρότερο. Εξ ου και η ανάγκη προειδοποίησης των χρηστών πριν προκύψει θυμός μεταξύ των πολλών πελατών της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: αυτή η αναπτυσσόμενη βιομηχανία ετοιμάζεται να μειώσει 80.000 θέσεις εργασίας!

Ποιες είναι οι αλλαγές σε αυτήν την ενημέρωση; Πρώτα απ ‘όλα, η λειτουργία Auto Line, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε αυτόματα λωρίδες, δεν μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί σε όλους τους δρόμους, αλλά μόνο εκείνα που έχουν δύο λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση κυκλοφορίας και που έχουν κεντρικό διαχωρισμό (όπως διάμεσος). Εάν ο δρόμος δεν έχει, το Autopilot δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο.

Ακόμα όσον αφορά την αυτόματη γραμμή, θα υπάρχει τώρα χρόνος αναμονής μεταξύ ενεργοποίησης και αλλαγής της πρώτης λωρίδας. Θα είναι 90 δευτερόλεπτα. Επίσης, εάν το αυτοκίνητο πρέπει να περιμένει περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα για να αλλάξει λωρίδες, θα ακυρώσει τον ελιγμό εντελώς.

Αλλαγές επίσης στο AutoSteer και στο Summon

Μερικές ακόμη μικρές αλλαγές αναμένονται. Πρώτον, το AutoSteer, η λειτουργία που σας επιτρέπει να παραμένετε αυτόματα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, περιορίστε τη γωνία περιστροφής του τιμονιού. Σε περίπτωση ελιγμών, ο οδηγός πρέπει να απενεργοποιήσει το σύστημα για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. Οι αισθητήρες τιμονιού θα υπενθυμίσουν τώρα στον οδηγό να τα βάλει αν δεν ανιχνευθούν για 15 συνεχόμενα δευτερόλεπτα. Τέλος, η συνάρτηση κλήσης (Summon) μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ακτίνα έξι μέτρων γύρω από το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Cybertruck: Ο Elon Musk εξηγεί γιατί το άθραυστο γυάλινο demo του μετατράπηκε σε φιάσκο

Το περιεχόμενο αυτής της ενημέρωσης, που περιγράφεται λεπτομερώς στην ψηφιακή επιστολή που αποστέλλεται στους πελάτες και δημοσιεύεται από τον ιστότοπο Electrek, συνοδεύεται από μια εξήγηση των λόγων που οδήγησαν την Tesla να περιορίσει το σύστημα Autopilot: είναι μια ενημέρωση. συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την αυτόνομη οδήγηση. Ένας αυστηρότερος κανόνας από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά.

Πηγή: Electrek