Η Tesla ισχυρίζεται ότι ο πηγαίος κώδικας Autopilot είχε κλαπεί από κινεζική εταιρεία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένας πρώην μηχανικός της Tesla μετέφερε τον πηγαίο κώδικα του Autopilot στον λογαριασμό του στο iCloud πριν φύγει από την εταιρεία για έναν Κινέζο ανταγωνιστή. Μήνυσε από την εταιρεία του Elon Musk, ο πρώην υπάλληλος παραδέχτηκε ότι αντιγράφει τον κώδικα λογισμικού, αλλά αρνείται να παρακινηθούν από κακές προθέσεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Tesla υπέβαλε καταγγελία εναντίον του Γκουανγκζί Κάο, ενός από τους πρώην υπαλλήλους του. Κατηγορείται ότι έχει έκλεψε τον πηγαίο κώδικα Autopilot προς όφελος της κινεζικής εταιρείας Xiaopeng Motors με τον οποίο εντάχθηκε στις αρχές του 2019. Η Xiaopeng Motors είναι γνωστή για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου 100% εμπνευσμένο από την Tesla. Η εταιρεία δεν κρύβει το γεγονός ότι η Tesla είναι πηγή έμπνευσης για αυτήν. Εάν δεν αποδειχθεί ο ρόλος του υπαλλήλου που έχει παραμορφώσει τον σχεδιασμό αυτού του οχήματος, ο Tesla τον κατηγορεί ότι βοηθά την κινεζική εταιρεία να αποκτήσει μυστικά έγγραφα.

Tesla: Ο πρώην υπάλληλος παραδέχεται ότι αντιγράφει τον πηγαίο κώδικα Autopilot στο Personal Cloud

Σε γραπτή δήλωση του κατηγορούμενου μέσω του δικηγόρου του, ομολογεί ότι όντως είχε ανέβασε αρχεία zip που περιέχουν τον πηγαίο κώδικα Autopilot στον λογαριασμό τους στο iCloud πριν φύγετε από την εταιρεία για τον Κινέζο ανταγωνιστή. Ωστόσο, αρνείται ότι το έχει κάνει προς όφελος της Xiaopeng Motors. Στην καταγγελία του, ο Tesla ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 300.000 αρχεία και κατάλογοι που σχετίζονται με το Autopilot μεταφέρθηκαν από τον Γκουανγκζί Κάο αφού δέχτηκε θέση στην Xiaopeng Motors στα τέλη του 2018.

Ο Tesla τον κατηγορεί επίσης ότι διέγραψε 120.000 αρχεία από τον υπολογιστή εργασίας του, αποσύνδεσε τον προσωπικό του λογαριασμό iCloud και, στη συνέχεια, “συνδέθηκε επανειλημμένα σε ασφαλή δίκτυα εταιρειών” για να διαγράψει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής του πριν. την τελευταία του μέρα δουλειάς.

Διαβάστε επίσης : 500.000 Η Tesla θα λάβει ένα νέο chip δωρεάν για 100% αυτόνομη οδήγηση

Από την πλευρά της, η Xiaopeng Motors, επίσης γνωστή ως Xpeng, αντέδρασε στις κατηγορίες εναντίον του υπαλλήλου της. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν γνωρίζει πακέτα που έχει αναλάβει η τελευταία και λέει “σεβαστείτε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα μυστικά δεδομένα τρίτων εταιρειών”.

Πηγή: The Verge