Η Tesla είναι πλέον η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην αμερικανική ιστορία μπροστά από τη Ford

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιανουαρίου 2020 στις 22 ώρες και 53 λεπτά

Η Tesla μόλις έσπασε ένα ρεκόρ: η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της ξεπερνά πλέον αυτή της Ford στην ακμή της. Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία με επικεφαλής τον Elon Musk φαίνεται ότι κατάφερε να ξεπεράσει τις παραγωγικές δυσκολίες που φάνηκε να παρεμποδίζουν τις φιλοδοξίες της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει το δημόσιο ενδιαφέρον με τρελές κυκλοφορίες όπως το Cybertruck και οι επενδυτές είναι πολύ αισιόδοξοι για την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα.

Πίστωση: Pexels

Ας σταματήσουμε για μια στιγμή. Ο Elon Musk, ο οποίος συνέστησε το PayPal, μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες λύσεις πληρωμών στο Διαδίκτυο, ξεκίνησε το SpaceX που έσπασε το κόστος πρόσβασης στο διάστημα και μας κάνει να ονειρευόμαστε την εξερεύνηση του Άρη, αναλαμβάνει Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο με έναν άνευ προηγουμένου αστερισμό από το μέγεθος των δορυφόρων που ονομάζεται Starlink, υπάρχει επίσης στην ηλιακή ενέργεια με ηλιακή στέγη και βιομηχανική αποθήκευση ενέργειας, είναι επίσης αυτός που ίδρυσε τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στο Αμερικανική ιστορία.

Πρέπει να πούμε ότι η κεφαλαιοποίηση του Tesla έχει εκραγεί κατά 85% σε λίγες εβδομάδες, υποκινώντας από μια σειρά καλών ειδήσεων για τον όμιλο. Σήμερα ξεπερνά τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια (454 $ ανά μετοχή σε σύγκριση με 254 $ πριν από δυόμισι μήνες), το οποίο είναι υψηλότερο από την κεφαλαιοποίηση της Ford στα χρυσά χρόνια της, τουλάχιστον αν δεν το κάνουμε να μην υπολογίζουμε τι αντιπροσωπεύει σε σταθερά δολάρια. Πιο κοντά στο σπίτι, από αυτήν τη γραφή, η κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι, στα πλησιέστερα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της Ford και της General Motors.

Κατασκευή στην πραγματικότητα της Tesla τη νέα ναυαρχίδα του αμερικανικού αυτοκινήτου. Πρέπει να ειπωθεί ότι ο Tesla δέχεται τα καλά νέα για μερικούς μήνες. Η παρουσίαση του Cybertruck, που μερικές φορές περιγράφεται ως αποτυχία, αποδεικνύεται ότι σηματοδότησε τα πνεύματα. Οι προπαραγγελίες του οχήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Όλα αυτά παρά τον μοναδικό σχεδιασμό του και ανησυχούν για την έγκρισή του αλλού στον κόσμο. Το 2019 ήταν επίσης μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τους αριθμούς παράδοσης. Ο κατασκευαστής είχε αρχικά σοβαρές δυσκολίες να αναπτύξει μια αποτελεσματική συσκευή παραγωγής, αν όχι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Φέτος, η Tesla κατάφερε να παραδώσει σχεδόν 370.000 οχήματα σε σύγκριση με 182.400 πέρυσι. Τέλος, υπάρχει αυτό το νέο μέρος της ιστορίας του Tesla που παίζει επίσης υπέρ του. Η Elon Musk άνοιξε μονάδα παραγωγής στην Κίνα, στη Σαγκάη. Το εργοστάσιο πρέπει να χρησιμεύσει ως «στρώμα για τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου», σύμφωνα με τον Elon Musk που προτείνει το άνοιγμα άλλων μονάδων παραγωγής. Προς το παρόν, αυτό το εργοστάσιο παράγει το μοντέλο Υ. Η Tesla στοχεύει στην παραγωγή 500.000 οχημάτων ετησίως μόνο για το εργοστάσιο της Σαγκάης. Αυτή η είδηση ​​φαίνεται να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, καθώς η Tesla αγωνίζεται σταθερά στις αγορές μέχρι στιγμής.

Πηγή: BGR