Η Tesla είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 22 ώρες και 46 λεπτά

Η Tesla επαναλαμβάνει τη θέση της ως ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η εταιρεία Elon Musk την είχε χάσει, η οποία είχε μείνει πίσω από τον κινέζικο κατασκευαστή BYD.

Ο ειδικός και ο YouTuber Kevin Rooke κατάφεραν να πάρουν τα χέρια τους σε ορισμένα στοιχεία πωλήσεων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμα κι αν οι οικοδόμοι Είσαι εδώ και BYD Αυτόματο αγκώνες, Η εταιρεία της Elon Musk ξεπερνά πλέον την κινεζική μάρκα παγκοσμίως.

Η Tesla πωλεί περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από τον ανταγωνιστή BYD

Εάν η Tesla κυριάρχησε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παγιδευτεί από την BYD πριν από λίγο καιρό. Αυτή η κινεζική εταιρεία, αρχικά γνωστή για τις μπαταρίες της, εισήλθε στην αγορά υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων πριν από μια δεκαετία και τελικά κατάφερε να ξεπεράσει την Tesla το 2016. Τον Οκτώβριο του 2019, η Tesla κατάφερε τελικά να εμπορεύεται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από τον ανταγωνιστή της BYD. Όλα παίζονται σε ένα μαντήλι, καθώς υπάρχουν 807.954 οχήματα στην περίπτωση του Tesla, έναντι 787.150 σε αυτό του BYD τον Οκτώβριο.

Παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων Tesla και BYD

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία λαμβάνουν υπόψη τις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων στο BYD, εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα. Θυμηθείτε ότι η Tesla παράγει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Συνολικά, επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Tesla κατάφερε να διαθέσει στην αγορά πολύ μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων από την BYD.

Η Tesla είναι σίγουρα σε άνοδο με τους καταναλωτές. Στην Ευρώπη, η μάρκα διπλασίασε πρόσφατα όλους τους ανταγωνιστές της χάρη στο μοντέλο 3. Η διαφοροποίηση της σειράς Tesla, ιδίως με τα μοντέλα S, Model 3, Model X και πιο πρόσφατα την ανακοίνωση της παραλαβής της που ονομάζεται Cybertruck, επέτρεψε στον Tesla να ανακτήσει την ηγετική του θέση. Από την πλευρά της, η BYD έχει δει τις πωλήσεις υβριδικών οχημάτων να πέφτουν από το 2015, ακόμα κι αν τα 100% ηλεκτρικά οχήματά της το επιτρέπουν να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο.

Πηγή: Electrek