Η Tesla γίνεται νούμερο 1 στο χρηματιστήριο, το απόθεμά του ξεπερνά τα 1.000 $ ορόσημο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Αφού χάσει έως και το 60% της αξίας του, το μερίδιο Tesla άρχισε να αυξάνεται ξανά. Τόσο που έχει ξεπεράσει το σήμα των 1000 δολαρίων, ένα ποσό που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής από τον κατασκευαστή. Χάρη σε αυτό, η Tesla γίνεται η πρώτη αποτίμηση χρηματιστηρίου αυτοκινήτων παγκοσμίως, μπροστά από την Toyota.

Τον περασμένο Μάρτιο, αναφέραμε μια απότομη πτώση στο χρηματιστήριο της Tesla σχεδόν 60%. Μια εξέλιξη που μπορεί να φαίνεται εκπληκτική. Πράγματι, τα αποτελέσματα του 2019 είναι πολύ καλά (με κέρδη για πρώτη φορά), τοποθετώντας τη μάρκα στην κορυφή της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, ενός τομέα σε πολύ ισχυρή ανάπτυξη. Όλοι μιλούσαν για την Tesla το 2019.

Διαβάστε επίσης – Η Tesla μειώνει την τιμή των Model S και X από 6.700 € σε 7.000 € ανάλογα με το μοντέλο

Και όλοι συνεχίζουν να το συζητούν το 2020. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ξεπέρασε τη Vlokswagen στο χρηματιστήριο. Τον Φεβρουάριο του 2020, η Tesla, η οποία είχε γίνει η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, άξιζε ακόμη περισσότερο στο χρηματιστήριο από ό, τι οι General Motors, PSA, Renault, Ford και Fiat. Αλλά ο κοροναϊός ήταν εκεί. Η Tesla έκλεισε το εργοστάσιο Fremont. Το κινεζικό gigafactory έχει κλείσει προσωρινά. Και τα έργα gigafactory στη Γερμανία αναβάλλονται.

Μια γρήγορη επιστροφή στο υψηλότερο

Στις 18 Μαρτίου 2020, η δράση είναι στο χαμηλότερο: Περίπου 361 $, καθώς κορυφώθηκε 917 δολάρια ένα μήνα πριν (μέρα με τη μέρα), η υψηλότερη τιμή μέχρι σήμερα. Αναγκάζοντας το άνοιγμα των εργοστασίων της, η Elon Musk ανέκτησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Στα τέλη Μαρτίου, η δράση επέστρεψε πάνω από την 500 δολάρια. Στα τέλη Απριλίου, ξεπέρασε ευγενικά το 700 δολάρια. Την 1η Ιουνίου, ήταν κοντά 900 δολάρια.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, ξεπέρασε το 1000 δολάρια. Από αυτό το γράψιμο, η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται 1018 δολάρια στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ή μια κεφαλαιοποίηση αγοράς 188,24 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία της εταιρείας Elon Musk είναι επομένως υψηλότερη από αυτήν της Toyota, η οποία κατείχε τον τίτλο της υψηλότερης αποτίμησης στον κλάδο. Στις 9 Ιουνίου 2020, ο ιαπωνικός όμιλος άξιζε 185 δισεκατομμύρια δολάρια.