Η Tesla αναπτύσσει τους πρώτους V3 SuperChargers στην Ευρώπη: 120 χλμ. Εμβέλειας σε 5 λεπτά!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tesla λανσάρει τους V3 SuperChargers στην Ευρώπη. Η τρίτη γενιά του εξαιρετικά γρήγορου φορτιστή της προσφέρει ισχύ φόρτισης 250 kW. Οι πελάτες θα μπορούν να ανακτήσουν το εύρος των 120 χλμ σε μόλις 5 λεπτά. Η Tesla επέλεξε το Λονδίνο για τη θέση των νέων υπερσυμπιεστών της. Η Γαλλία δεν πρέπει να ακολουθεί πολύ. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι πέρασε το ορόσημο των 500 σταθμών που βρίσκονται στην παλιά ήπειρο.

Αργά αλλά σίγουρα, η Tesla επεκτείνει το δίκτυο των SuperChargers στην Ευρώπη. Ο κατασκευαστής μόλις ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε τον 500ο σταθμό του στο Λονδίνο. Οκτώ νέα σημεία φόρτισης άνοιξαν στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και είναι όλα εξοπλισμένα με τους εξαιρετικά γρήγορους φορτιστές της τρίτης γενιάς. Αυτοί οι φορτιστές χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανακοινώνοντας την έναρξη της ανάπτυξης του SuperChargers V2 στη Γαλλία τον περασμένο Αύγουστο, η Tesla μας είπε ότι το πρώτοι υπερσυμπιεστές V3 που έφτασαν στην Ευρώπη πριν από το τέλος του έτους.

SuperChargers V3: ισχύς 250 kW που δεν μοιράζεται

Η τρίτη γενιά των υπερσυμπιεστών της Tesla αποδίδει ισχύ 250 kW, που είναι 100 kW περισσότερο από το V2. Αυτά τα νέα τερματικά τερματίζουν επίσης την κοινή χρήση ενέργειας. Με ένα νέο ηλεκτρικό ντουλάπι 1 MW, κάθε τερματικό έχει ισχύ έως 250 kW.

Με τις προηγούμενες γενιές, κάθε σταθμός φόρτισης λαμβάνει μειωμένη ισχύ όταν συνδέονται πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο φόρτισης. Το SuperChargers V3 θα φορτίζει τα οχήματα δύο φορές πιο γρήγορα, μειώνοντας δραματικά τον χρόνο που περνούν οι πελάτες στα πρατήρια. Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοινώνει ότι ένα μοντέλο 3 θα μπορούσε για παράδειγμα να ανακάμψει Φόρτιση 120 χλμ σε μόλις 5 λεπτά χάρη σε μια νέα ταχύτητα φόρτισης 1600 km ανά ώρα.

Διαβάστε επίσης: Σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο – πού να βρείτε σταθμούς στη Γαλλία;

Τα νέα τερματικά είναι εξοπλισμένα με το σύνδεσμο CCS Combo που έχει ήδη αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος των σταθμών που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Όλα τα μοντέλα European Model 3s καθώς και New Factory Model S και X είναι εξοπλισμένα με αυτήν τη θύρα. Η Tesla προσφέρει έναν προσαρμογέα για παλαιότερα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία. Τέλος, κάθε μήνα εγκαινιάζονται νέα σημεία φόρτισης από τον κατασκευαστή, ο οποίος επί του παρόντος διαθέτει περισσότερους από 4.700 σταθμούς γρήγορης φόρτισης στην Παλιά Ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων 580 στη Γαλλία σε 70 σταθμούς. Αυτό αντιπροσωπεύει το 12% του ευρωπαϊκού του δικτύου.