Η TCL παρουσιάζει το πτυσσόμενο smartphone του οποίου τα ζιγκ-ζαγκ της οθόνης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η TCL μόλις αποκάλυψε στους δημοσιογράφους της Cnet το πρωτότυπο ενός αναδιπλούμενου smartphone που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει την ιδιαιτερότητα της αναδίπλωσης με ζιγκ-ζαγκ. Επομένως, αυτή η συσκευή διαθέτει μία ευέλικτη οθόνη 10 ″. Μόλις διπλωθεί, το ένα τρίτο της οθόνης παραμένει στο εξωτερικό και μπορεί να εκτελέσει την ίδια λειτουργία με τη μικρή οθόνη του Galaxy Fold για παράδειγμα. Ωστόσο, η συσκευή που παρουσίασε ο κινέζος κατασκευαστής φαίνεται να απέχει πολύ από το στάδιο της εμπορίας.

Τα πτυσσόμενα smartphone μας θυμίζουν την περασμένη (και όμως τόσο αναζωογονητική) στιγμή που οι κατασκευαστές διπλασίασαν τη δημιουργικότητά τους για να καθορίσουν τη μορφή του smartphone όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Όλοι πειραματίζονται με ριζικά διαφορετικούς τύπους. Έτσι, η Samsung, για παράδειγμα, έβαλε δύο οθόνες στο Galaxy Fold της – μία μέσα, με μια εγκοπή που περιέχει αισθητήρες φωτογραφιών και μια μικρή οθόνη στο εξωτερικό. Η Huawei επέλεξε το Mate X για μια έξυπνη σχεδίαση με μία οθόνη διπλωμένη προς τα έξω και μια γραμμή που της επιτρέπει να παρουσιάζει το ίδιο σετ φωτοαισθητήρα όπου χρειάζεται.

Το TCL δείχνει smartphone που διπλώνει όπως το γράμμα Z

Αλλά το πρωτότυπο που παρουσίασε η TCL σε μερικούς δημοσιογράφους του Cnet φτάνει σε ένα άλλο επίπεδο: προσθέτει μια νέα άρθρωση, ένα πολύ εξελιγμένο στοιχείο σε αυτόν τον τύπο προϊόντος, έτσι ώστε το smartphone να μπορεί να λυγίσει σε σχήμα Ζ. Το smartphone έχει στη συνέχεια ένα συντελεστής μορφής συγκρίσιμος με αυτόν ενός smartphone και παρουσιάζει το ένα τρίτο του πίνακα προς τα έξω. Αυτό δεν είναι το πρώτο smartphone της TCL: είχαμε τη δυνατότητα να δούμε πρωτότυπα σε διάφορες εκπομπές, όπως το IFA και το MWC – από τότε η εταιρεία παρουσίασε το TCL Plex, το οποίο πρέπει να είναι το πρώτο πτυσσόμενο προϊόν που κυκλοφόρησε. Ένα πολύ κλασικό πτυσσόμενο του οποίου η οθόνη διπλώνεται προς τα μέσα, χωρίς επιπλέον οθόνη στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Η TCL θέλει να κυκλοφορήσει πτυσσόμενα smartphone που είναι φθηνότερα από τα Galaxy Fold και Mate X

Το TCL δεν του έχει δώσει ακόμα όνομα – δεν είναι ακόμη λειτουργικό (το TCL έχει τοποθετήσει μια εικονική οθόνη για τώρα). Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι θα έχει συνολικά τέσσερις αισθητήρες φωτογραφιών στο πίσω μέρος και έναν αισθητήρα φωτογραφίας selfie. Καθώς και μια θύρα USB τύπου C – και χωρίς υποδοχή ήχου. Προς το παρόν, το γεγονός ότι αυτό που έχει παρουσιαστεί μοιάζει με μακέτα, χωρίς επίσημο όνομα, δεν σηματοδοτεί μια επικείμενη κυκλοφορία. Ωστόσο, η εταιρεία υποσχέθηκε “Μοιραστείτε νέες συσκευές για μεγάλο αριθμό αγορών […] στο CES και MWC το 2020 ».

Πηγή: Αρχή Android