Η Spotify σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές συνδρομής στην Ευρώπη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Spotify σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή των συνδρομών της και σύντομα θα δοκιμάσει στην Ευρώπη, μας λέει το Bloomberg. Η οικογενειακή συμμετοχή που κοστίζει σήμερα 14,99 € θα αυξηθεί κατά 13%, που αντιστοιχεί σε νέα τιμή 16,99 €.

Το είδαμε με το Netflix. Η αύξηση του ποσοστού συνδρομής προηγείται συχνά από λιγότερους πειραματισμούς για την προετοιμασία των πνευμάτων. Η Spotify σκέφτεται επίσης να αυξήσει την τιμή των συνδρομών του. Σύμφωνα με το Bloomberg, μια πιο αξιόπιστη πηγή, η υπηρεσία ροής ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές στη βόρεια Ευρώπη, ειδικότερα στη Σκανδιναβία όπου οι τιμές θα αυξηθούν για ορισμένους χρήστες.

Το Spotify ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή των συνδρομών του

Η πλατφόρμα έχει σήμερα περισσότερους από 230 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων 108 εκατομμυρίων για το Spotify Premium. Η αύξηση των τιμών της, ακόμη και μερικά ευρώ, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των εσόδων της. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δοκιμές στοχεύουν αρχικά στην οικογενειακή συνδρομή, η οποία θα αυξηθεί κατά 13% από 14,99 € σε 16,99 €, αύξηση 2 €.

Η μέση τιμή ανά συνδρομητή Spotify έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας του οικογενειακού προγράμματος που είναι πιο οικονομικό για τα νοικοκυριά. Για να μην αναφέρουμε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει επίσης μια συνδρομή Spotify Duo που προορίζεται για ζευγάρια σε ορισμένες χώρες. Επιπλέον, κάνει εκτενή χρήση της στρατηγικής της αλυσοδετικής προώθησης για να διατηρήσει την ταχεία αύξηση του αριθμού των συνδρομητών. Αυτοί οι παράγοντες εξηγούν τη μείωση των μέσων εσόδων ανά συνδρομητή παρά την εκθετική αύξηση του αριθμού τους τα τελευταία χρόνια.

Η αύξηση των τιμών του Spotify θα πρέπει επίσης να κάνει το τέχνασμα για καλλιτέχνες και συνθέτες. Πράγματι, διεκδικούν μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που προέρχονται από την Spotify απαιτώντας βελτίωση των τιμών προμηθειών τους, εάν η εταιρεία τα χορηγήσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αύξηση των τιμών θα μπορούσε σταδιακά να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες προτού γίνει ευρέως διαδεδομένη. Αυτή η αύξηση μπορεί επίσης να μην αφήσει το πειραματικό στάδιο.

Πηγή: Bloomberg