Η Sony υπόσχεται smartphone τόσο καλά στη φωτογραφία όσο και SLR

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Sony διαβεβαιώνει ότι τα smartphone που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια θα είναι τόσο καλά στη φωτογραφία όσο μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR. Έχοντας αυτό κατά νου, ο ιαπωνικός κατασκευαστής ανακοίνωσε την άφιξη πολλών αισθητήρων φωτογραφιών 64 και 108 MP, καθώς και πολλές υποσχόμενες τεχνολογίες, από το 2020.

Σε μια εκδήλωση στην Κίνα, ο κ. Kimura, πρόεδρος της Sony Semiconductor, παρουσίασε τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας στον τομέα της φωτογραφίας, αναφέρει τα κινεζικά μέσα Tech Sina. Ο ηγέτης επέστρεψε για πρώτη φορά στη σημερινή σημασία της Sony στην αγορά φωτογραφιών για κινητά.

Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη ζήτηση για αισθητήρες φωτογραφιών για smartphone, η ομάδα έχει επίσης αναγκαστείαυξάνει δραστικά την παραγωγική του ικανότητα σε πέντε μεγάλα εργοστάσια. Μέχρι το 2021, η Sony θα εγκαινιάσει ακόμη και ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη του Ναγκασάκι για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Η Sony εξηγεί γιατί η κάμερα του Xperia είναι χειρότερη από τον ανταγωνισμό

Η Sony πειράζει τον αισθητήρα φωτογραφιών IMX686

Στη συνέχεια, ο διευθυντής επιβεβαίωσε την άφιξη του αισθητήρα φωτογραφιών IMX686 για το 2020. Ο διάδοχος του 48 MP IMX586 (ενσωματωμένος ειδικά στο OnePlus 7T Pro), η μονάδα θα μπορούσε να καθιερωθεί ως αμφισβητίας του αισθητήρα φωτογραφιών 108 MP από τη Samsung. Ο αισθητήρας της Sony αναμένεται να ενσωματωθεί σε πολλά smartphones προηγμένης τεχνολογίας που αναμένεται στην αγορά. Ο κ. Kimura επίσης πειράζει την άφιξη πολλών αισθητήρων φωτογραφιών 64 MP.

Δεν είναι μόνο αυτό. “Οι νέοι αισθητήρες φωτογραφιών για το 2020 όχι μόνο θα συνεχίσουν να εξελίσσονται σε HDR, χαμηλό φωτισμό και αυτόματη εστίαση, αλλά θα χρησιμοποιούν επίσης νέα τεχνολογία σύντηξης.” διαβεβαιώνει τον κ. Κιμούρα. Αυτή η τεχνολογία σύντηξης θα επιτρέψει δημιουργήστε ένα θολό φόντο σε HDR και για να επισημάνετε ένα στοιχείο στο προσκήνιο χωρίς να χάσετε ευκρίνεια. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία pixel αυτόματης εστίασης AF Pixel και στην αυτόματη εστίαση HDR +, η Sony στοχεύειΑυξήστε την ταχύτητα αυτόματης εστίασης των smartphone μας.

«Δεν πρέπει απλώς να μιλάμε για το μέγεθος των pixel. Πιστεύουμε ότι ένα πλάνο πρέπει να θεωρηθεί ως σύνολο. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν μια κάμερα, όπως HDR και τεχνολογία γρήγορης εστίασης » λέει η Κιμούρα.

Ερωτηθείς στην ίδια εκδήλωση, ο Kosuke Hoshin, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Sony Semiconductor Business, ήταν ξεκάθαρος για τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της εταιρείας. “Ο απώτερος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από τα smartphone ανταποκρίνονται στις φωτογραφίες των SLR” ισχυρίζεται ο Κοσούκυ Χόσιν. Θα καταφέρει η Sony να μετατρέψει τα smartphone σε κάμερες SLR; Τι πιστεύετε για τον στόχο της μάρκας; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Tech Sina