Η Sony πούλησε τόσα πολλά smartphone σε 3 μήνες όσο η Huawei κάθε μέρα … το Xperia 1 είναι ένα flop

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Νοεμβρίου 2019 στις 10 ώρες 21 λεπτά

Η Sony μόλις αποκάλυψε τα αποτελέσματα του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της: ο κατασκευαστής αποκαλύπτει ότι έχει πουλήσει μόνο 600.000 smartphone μεταξύ Ιουλίου και τέλους Σεπτεμβρίου – περίπου τον αριθμό των smartphone που πωλεί η Huawei σε μια μέρα. Το Xperia 1 απέτυχε να πείσει με την εξαιρετικά επιμήκη μορφή του.

Το Sony Xperia 1 / Credits: Phonandroid

Η Sony παρουσίασε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία στο περιθώριο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Για παράδειγμα, μάθαμε ότι το PS4 έχει γίνει η δεύτερη κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, ακριβώς πίσω από το PS2. Όμως, παράλληλα με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, υπήρχαν και αυτά, με ηθική καρδιά, το τμήμα κινητών. Η Sony εξακολουθεί να μετράει στον τομέα; Μαθαίνουμε ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών, δηλαδή μεταξύ αρχών Ιουλίου και τέλους Σεπτεμβρίου 2019, η Sony Mobile κατάφερε να πουλήσει μόνο 600.000 smartphone παγκοσμίως.

Η Sony δεν μπορεί πλέον να πουλήσει τα smartphone της, το Xperia 1 είναι μια εμπορική αποτυχία

Για να δώσουμε μια ιδέα για το τι αντιπροσωπεύει, είναι λίγο πολύ η ποσότητα του smartphone που καταφέρνει να πουλήσει η Huawei… σε μια μέρα. Επιπλέον, ακόμη και για τη Sony, αυτά είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία δεν έχει πουλήσει ποτέ τόσο λίγα smartphone τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έπρεπε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το 2019 προς τα κάτω: η Sony αναμένει τώρα τις συνολικές πωλήσεις του κλάδου κινητής τηλεφωνίας της 3,5 εκατομμυρίων smartphone, μετά αρχικά υπολογίστηκε σε 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Οι επιλογές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να αντιστρέψουν την τάση. Η Sony κυκλοφόρησε πρόσφατα το Xperia 1, ένα πολύ κομψό και επιτυχημένο smartphone όπως πάντα στη Sony. Αλλά επίσης με μια περίεργη μορφή οθόνης 4K HDR πολύ επιμήκη προς την κατεύθυνση του μήκους (αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει αναλογία 21: 9), με τη δοκιμή μας για το Xperia 1 να είναι ακόμα πολύ μέτρια. , και ένα τμήμα φωτογραφιών που δεν του επιτρέπει πλέον να υπάρχει τόσο πολύ έναντι άλλων κατασκευαστών υψηλών προδιαγραφών.

Για το μέλλον, η Sony Mobile θα στοιχηματίσει στο 5G, μεταξύ άλλων, για να προσπαθήσει να στρέψει την παλίρροια – και να εφαρμόσει μια εσωτερική πολιτική μείωσης κόστους.

Πηγή: Phone Arena