Η Sony παρουσιάζει το επίσημο λογότυπο PS5 στο περιθώριο του CES 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 7 Ιανουαρίου 2020 στις 19 ώρες και 29 λεπτά

Η Sony εκμεταλλεύτηκε το συνέδριό της στο CES 2020 για να αποκαλύψει το επίσημο λογότυπο PS5, καθώς και να μοιραστεί ορισμένα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις του PlayStation και του ακουστικού εικονικής πραγματικότητας PS VR. Το λογότυπο είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε χωρίς καμία πραγματική αλλαγή στο σχεδιασμό σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Drum rolls… το λογότυπο του PlayStation 5 μοιάζει με το λογότυπο του PS4 και του PS3 πριν από αυτό, είναι επίσημο. Η Sony εκμεταλλεύτηκε το CES 2020 για να ρίξει λίγο την επόμενη κονσόλα της οποίας κυκλοφόρησε, ή τουλάχιστον η παρουσίαση, αναμένεται για το μήνα Δεκέμβριο του 2020. Το ίδιο το λογότυπο χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια γραμματοσειρά και το ίδιο μονοχρωματικό ένθετο PS που γνωρίζαμε μέχρι τότε – με τη μόνη διαφορά να είναι ο αριθμός 5 μετά τα γράμματα Π και μικρό.

Αυτό είναι μάλλον αστείο, αφού είναι ακριβώς αυτό το λογότυπο που χρησιμοποιήθηκε για αρκετούς μήνες για να μιλήσει για τα νέα γύρω από την κονσόλα. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουμε περισσότερη ομιλία από τη Sony. Μετά την παρουσίαση του λογότυπου, η Sony ανέλαβε κυρίως ορισμένα επίσημα στοιχεία πωλήσεων. Γνωρίζουμε ότι το PS4 έχει πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα – και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπερβαίνει το ρεκόρ των 158 εκατομμυρίων μονάδων του PS2 πριν από την κυκλοφορία του PS5.

Το ακουστικό εικονικής πραγματικότητας PS VR έχει πουλήσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια μονάδες από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2016. Για τα υπόλοιπα, μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε ορισμένες πληροφορίες από τη Sony και φήμες για ένα ρομπότ πορτρέτο αυτής της κονσόλας. Η Sony αποκάλυψε κυρίως ότι η κονσόλα θα υποστηρίζει 8K, θα έχει ανίχνευση ακτίνων, γρήγορο SSD για να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης στο ελάχιστο και συμβατότητα προς τα πίσω με παιχνίδια, τουλάχιστον με αυτά του PS4.

Οι φήμες προχωρούν περισσότερο και προκαλούν πρωτοφανή συμβατότητα προς τα πίσω έως το PS1 – οι φωτογραφίες από το κιτ προγραμματιστή προτείνουν μια πολύ μοναδική σχεδίαση σε σχήμα V. Έχουμε επίσης κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον ελεγκτή DualShock 5, ο οποίος θα έχει στρογγυλό σχεδιασμό και θα ενσωματώσει ένα πιο ακριβές και τελειοποιημένο σύστημα απτικής ανατροφοδότησης, καθώς και προσαρμοστικά σκανδάλη των οποίων η αντίσταση μπορεί να ρυθμιστεί.

Πηγή: The Verge