Η Sony θα κυκλοφορήσει την πρώτη της τηλεόραση OLED 48 ιντσών 4K το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Sony θα λανσάρει την πρώτη της τηλεόραση OLED 4K 48 ιντσών το 2020. Παράλληλα, ο κατασκευαστής σχεδιάζει επίσης νέα μοντέλα τηλεόρασης 8K. Σύμφωνα με τη Sony, όλες οι τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν το 2020 θα είναι όλες συμβατές με τον Βοηθό Google, το Airplay 2 και το HomeKit της Apple.

Πίστωση: Sony
Το X950H είναι μία από τις τρεις νέες τηλεοράσεις LCD στη σειρά 2020 της Sony.

Αφού δημιούργησε μια έκπληξη αποκαλύπτοντας το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Vision-S, η Sony επέστρεψε σε πιο συμβατικές ανακοινώσεις και αποκάλυψε τη σειρά τηλεοράσεών της που θα κυκλοφορήσει το 2020. Αρχικά, ο κατασκευαστής παρουσίασε την πρώτη της τηλεόραση 4K OLED 48 ίντσες: το Κύρια σειρά A9S. Είναι η μικρότερη τηλεόραση 4K OLED που κατασκευάστηκε ποτέ από την ιαπωνική εταιρεία.

Παράλληλα με αυτήν την «μινιμαλιστική» οθόνη, υπάρχουν 8Κ τέρατα με την τηλεόραση LCD Sony Z8H σε 85 και 75 ίντσες, και το A8H OLED, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 65 και 55 ίντσες. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέες τηλεοράσεις LCD, οι X950H και X900H, 49 και 85 ίντσες αντίστοιχα. Όπως ορίζουν οι συνάδελφοί μας από το The Verge, η έξοδος αυτής της τηλεόρασης 4K OLED 48 ιντσών δεν είναι ασήμαντη.

Διαβάστε επίσης: Η Sony παρουσιάζει το επίσημο λογότυπο του PS5 στο περιθώριο του CES 2020

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ανακοινώθηκαν, η LG επιβεβαίωσε την επερχόμενη άφιξη μιας τηλεόρασης 4K OLED 48 ιντσών. Σύμπτωση? Και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν και τον ίδιο πίνακα LG για τα αντίστοιχα μοντέλα 4K 48 ιντσών. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι αυτή η συγκεκριμένη μορφή εκδημοκρατίζει, με αποτέλεσμα φθηνότερη πρόσβαση σε 4K για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, δεδομένης της χρήσης ενός πάνελ πανομοιότυπου με αυτό του ανταγωνιστή της, η Sony θα πρέπει να ξεχωρίζει σε άλλους τομείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κατασκευαστής εξοπλίζει το A90S του με το Τεχνολογία ακουστικής επιφάνειας, που επιτρέπει την προβολή ήχου από τον πίνακα, για καλύτερη εμβάπτιση. Υποστήριξη για Dolby Vision και Dolby Atmos θα ήταν επίσης εκεί.

Νέος έξυπνος βοηθός και λειτουργικότητα

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαιώνει ότι όλες οι τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν το 2020 θα χρησιμοποιούν Android 9.0 Pie και θα είναι συμβατές με τα AirPlay 2 και HomeKit της Apple. Οι χρήστες θα μπορούν επομένως να ελέγχουν τις τηλεοράσεις τους μέσω του Siri. Ο Βοηθός Google είναι επίσης στο παιχνίδι, καθώς και το Alexa του Amazon. Επιπλέον, η Sony επιβεβαιώνει την παρουσία νέων λειτουργιών στις νέες τηλεοράσεις της, οι οποίες προηγουμένως προορίζονταν για μοντέλα Master Series υψηλών προδιαγραφών. Εδώ είναι η λίστα:

  • Βέλτιστη επεξεργασία εικόνας χάρη στον επεξεργαστή X1
  • Καλύτερη απόδοση χρωμάτων χάρη στο Οθόνη Triluminos
  • Οι περισσότερες από τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται μέσω του προγράμματος Ήχος-από-εικόνα-πραγματικότητα όπως και’Τεχνολογία ακουστικής επιφάνειας ή το σύστημα επεξεργασίας ήχου Εκκαθάριση φάσης
  • ο Λειτουργία βαθμονόμησης Netflix, μια λειτουργία εικόνας αφιερωμένη στην εμφάνιση περιεχομένου Netflix
  • ο Ενισχυμένο Imax, που σας επιτρέπει να προσεγγίσετε την απόδοση και την εμπειρία IMAX στην τηλεόρασή σας

Προς το παρόν, η Sony δεν έχει κοινοποιήσει καμία ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή για τη σειρά της τηλεόρασης 2020.

Πηγή: The Verge & LCD-σύγκριση