Η Sony δημιουργεί μια αναταραχή με το Vision-S, το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 8 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 03 λεπτά

Κατά τη διάρκεια της CES στο Λας Βέγκας, η Sony κατάφερε να δημιουργήσει μια έκπληξη αποκαλύπτοντας ένα προϊόν για το οποίο ο κατασκευαστής δεν ήταν απολύτως αναμενόμενος: ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το Vision-S είναι ένα φορείο με αισθητήρες και σχεδιασμένο να αναδεικνύει τις τεχνολογικές εξελίξεις της ιαπωνικής εταιρείας.

Αυτή είναι πιθανώς μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αυτής της νέας έκδοσης του CES 2020. Sony μόλις αποκάλυψε το Όραμα-S, ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσιάζει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που ο ιαπωνικός κατασκευαστής ξέρει πώς να επιδείξει. Το όχημα επωφελείται από 33 αισθητήρες (ραντάρ, κάμερα, LiDAR) αφιερωμένο στην ασφάλεια. Οι αισθητήρες διανέμονται μερικές φορές μέσα, μερικές φορές έξω από το αυτοκίνητο. Υπάρχει επίσης ένας ήχος 360 °, πολλές εσωτερικές οθόνες και φυσικά α μόνιμη συνδεσιμότητα.

Το εξωτερικό του οχήματος θυμίζει αυτά τα πολυτελή sedan, και ιδιαίτερα αυτά του κατασκευαστή Porsche. Στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμαστεμια τεράστια οθόνη που λειτουργεί ως ταμπλό, η επιφάνεια της οποίας εκτείνεται από την πλευρά του οδηγού έως την πλευρά του συνοδηγού. Αυτή η συσκευή θυμίζει αυτήν που εξοπλίζει το Byton SUV. Στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχουν επίσης δύο οθόνες για τους επιβάτες και στεγάζονται στα προσκέφαλα.

Ένα ηλεκτρικό sedan που προσφέρει 400 kW ισχύος

Το Vision-S διαθέτει επίσης μια νέα πλατφόρμα αφιερωμένη σε ηλεκτρικά οχήματα και αναπτύχθηκε ορατά από τον κατασκευαστή Magma. Η Sony καθορίζει ότι μπορεί να βρεθεί σε άλλους τύπους αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των SUV. Το όχημα μπορεί να ενημερωθεί εξ αποστάσεως (σε αντίθεση με το Volkswagen ID.3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το εργοστάσιο, του οποίου η ενημέρωση λογισμικού πρέπει να γίνει χειροκίνητα αυτή τη στιγμή). Το όχημα επωφελείται επίσης από τη δική του εφαρμογή για κινητά.

Το sedan έχει ένα οδήγηση όλων των τροχών, ενσωμάτωση 2 κινητήρων και προσφορά έως 400 kW ισχύοςή 536 ιπποδύναμη. Σύμφωνα με τη Sony, το Vision-S μπορεί να φτάσει στην κορυφή των 240 km / h και να ξεκινήσει από 0 έως 100 km / h σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Από την άλλη πλευρά, ο κατασκευαστής δεν διευκρίνισε τη χωρητικότητα της μπαταρίας ή την αυτονομία της.

Ενώ το όχημα παρουσιάστηκε επίσημα στο συνέδριο του CES, δεν είναι ακόμη σαφές εάν είναι ένα απλό πρωτότυπο αυτοκίνητο που προορίζεται να αποδείξει τις τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας ή αν η Sony προτίθεται πραγματικά να αγορά.

Διαβάστε επίσης: σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πού να βρείτε σταθμούς στη Γαλλία;

Sony Vision-S
Sony Vision-S
Sony Vision-S
Sony Vision-S