Η Sonos κατηγορεί την Google ότι αντιγράφει το ηχείο της για να δημιουργήσει το Google Home

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Sonos, ο διάσημος κατασκευαστής ηχείων, παραπέμπει την Google στο δικαστήριο. Ο κατασκευαστής κατηγορεί τον γίγαντα Mountain View ότι έχει κλέψει την τεχνολογία ήχου του και την επαναχρησιμοποίησε για δικό του λογαριασμό, στα ηχεία του Google Home.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για τα ηχεία Το κόκαλο του ενσωματώστε τον Βοηθό Google, ειδικά στη Γαλλία, αλλά αυτό είναι: από τον Ιούλιο του 2019, τα ηχεία Sonos ήταν συμβατά με τον Βοηθό Google. Σκεφτήκαμε τότε ότι οι δύο εταιρείες, αντίπαλοι για μια στιγμή, περιστρέφονταν μια τέλεια αγάπη. Αλλά τώρα Η Sonos μηνύει την Google. Η υπόθεση είναι πιθανό να συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες και μπορεί να συνεχιστεί για λίγο πριν επιλυθεί. Διότι, αν το ανακαλύψουμε μόνο σήμερα, στην πραγματικότητα χρονολογείται από το 2016.

Διαβάστε επίσης: Το Sonos αναγκάζει τους χρήστες να ακυρώσουν το ηχείο τους σε άριστη κατάσταση για να επωφεληθούν από τη μείωση

Η Sonos λέει ότι η Google έκλεψε την ασύρματη τεχνολογία ηχείων της το 2016

Μικρό βήμα πίσω λίγα χρόνια. Το 2013, η Google προσέγγισε τη Sonos για να ενσωματώσει τη Μουσική Google Play στα συνδεδεμένα ηχεία της διάσημης μάρκας ήχου. Ως αποτέλεσμα, η Sonos στέλνει έγγραφα που εξηγούν πώς συνδέονται τα ασύρματα ηχεία. Thunderbolt: όταν το 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο ηχείο Google Home, η Sonos βρήκε ορισμένα στοιχεία της τεχνολογίας της εκεί. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία επικοινώνησε με την Google για να τους ενημερώσει ότι το Google Home παραβίαζε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, αλλά οι δύο εταιρείες δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλήξουν σε συμφωνία.

Από τα πρώτα συνδεδεμένα ηχεία της, η Sonos έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό έδαφος από τους μεγαλοπρεπούς Google και Amazon, οι οποίοι εμπορεύονται τα προϊόντα τους σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές της Sonos. Η άφιξη αυτών των δύο ανταγωνιστών στην αγορά συνδεδεμένων ηχείων έχει δυσαρεστήσει ο Sonos, η οποία τώρα βλέπει κόκκινο. Ο Πάτρικ Σπενς, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Sonos, λέει: “Η Google έχει αντιγράψει κατάφωρα και εν γνώσει της την πατενταρισμένη τεχνολογία μας”

Ως εκ τούτου, η Sonos υπέβαλε καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες και στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου. Και αν η Sonos αποφασίσει να παραπέμψει την Google στο δικαστήριο, η εταιρεία θα είχε επίσης τα προϊόντα της Amazon και της Echo. Εάν η Sonos αποφάσισε να εναντιωθεί στην Google αρχικά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αγωνιστεί ταυτόχρονα και στα δύο μέτωπα.

Η Amazon, η οποία δεν έχει ακόμη αγωγή, απάντησε αμέσως λέγοντας ότι η σειρά συσκευών Echo και η τεχνολογία μουσικής πολλαπλών δωματίων αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από την Amazon. Από την πλευρά του Google, αισθανόμαστε απογοητευμένοι. “Διαφωνούμε με αυτούς τους ισχυρισμούς και θα τους υπερασπιστούμε σθεναρά”, δήλωσε εκπρόσωπος του γίγαντα του Mountain View.

Πηγή: New York Times