Η Sonos αναγκάζει τους χρήστες να ακυρώσουν το τέλειο ηχείο τους με έκπτωση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες και 14 λεπτά

Ενημέρωση 31 Δεκεμβρίου 2019

Η Sonos έδωσε αυτήν την επίσημη αντίδραση στους συναδέλφους μας στο The Verge, μετά τη δημοσίευση πολλών άρθρων σχετικά με το θέμα:

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα παλαιότερα προϊόντα δεν διαθέτουν υπολογιστική ισχύ και μνήμη για να υποστηρίξουν τις σύγχρονες εμπειρίες Sonos. Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία θα προχωρήσει με τρόπους που αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν. Για ορισμένους χρήστες, αυτές οι νέες δυνατότητες δεν είναι σημαντικές. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να επιλέξουν να μην συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Trade Up. Αλλά για άλλους ιδιοκτήτες, είναι σημαντικό να έχουμε σύγχρονες συσκευές Sonos ικανές να προσφέρουν αυτές τις νέες εμπειρίες. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα Trade Up είναι μια προσιτή διαδρομή για αυτούς τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην επόμενη γενιά. Για όσους επιλέγουν την ανταλλαγή για να μεταβούν σε νέα προϊόντα, θεωρήσαμε ότι η πιο υπεύθυνη ενέργεια δεν ήταν να τα επαναφέρουμε σε νέους πελάτες που μπορεί να μην γνωρίζουν το ιστορικό αυτών των προϊόντων άνω των 10 ετών. χρόνια που μπορεί να μην είναι σε θέση να προσφέρουν την εμπειρία Sonos που περιμένουν ».

Το Verge σημειώνει ότι όντως μόνο λίγα ιδιαίτερα παλιά προϊόντα επηρεάζονται από το πρόγραμμα: Sonos Play: 5 πρωτότυπο, Sonos Connect, Sonos Connect: Amp, ZonePlayer 80 (ZP80), ZonePlayer 90 (ZP90), ZonePlayer 100 (ZP100) και ZonePlayer 120 (ZP120). Αντιμέτωποι με την κατακραυγή που προκαλείται από τη “λειτουργία ανακύκλωσης” που δεν μπορεί πλέον να ακυρωθεί μετά από 21 ημέρες, η Sonos λέει στο The Verge ότι οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει ακούσια τη λειτουργία ανακύκλωσης μπορούν να βοηθηθούν από τις ομάδες Sonos “Σε ατομική βάση”, υποδηλώνοντας ότι η είσοδος σε αυτήν τη λειτουργία είναι στην πραγματικότητα αναστρέψιμη, εάν είναι απαραίτητο. Η μάρκα καταλήγει: «Το 92% των προϊόντων που έχουμε πουλήσει ποτέ – ακόμη και αυτά που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια – εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την περιβαλλοντική μας ευθύνη και δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς τις ανανεώσιμες πρακτικές μας ».

Εδώ είναι αυτό που γράψαμε στο αρχικό μας άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019:

Η Sonos αναγκάζει τους χρήστες που θέλουν να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα επαναγοράς να εξαλείψουν λογικά τα ηχεία τους – αρκετά για να αποτρέψουν την μεταπώληση αυτών των συσκευών ακόμα και όταν είναι 100% λειτουργικές. Το τελευταίο όφελος σε αντάλλαγμα για μείωση 30% στην αγορά ενός νεότερου ηχείου. Η άξια πρακτική στα κοινωνικά δίκτυα.

Συντελεστές: Sonos μέσω Twitter

Η Sonos προτείνει επί του παρόντος μια μάλλον παράξενη λειτουργία. Ονομάζεται “Trade Up”, το πρόγραμμα προσφέρει “ανακύκλωση” μιας κατάλληλης συσκευής για να επωφεληθεί από μια τακτοποιημένη μείωση 30% στην αγορά ενός πιο πρόσφατου μοντέλου. Το πρόβλημα είναι ότι για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα, πρέπει να θέσετε τη συσκευή σε λειτουργία “ανακύκλωσης” – μια λειτουργία που υπάρχει μόνο στα ηχεία Sonos και η οποία απενεργοποιεί τη συσκευή μόνιμα και ανεπανόρθωτα, ακόμα κι αν είναι – αυτό ήταν σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας.

Οι όροι του προγράμματος ορίζουν στην πραγματικότητα: «Η συσκευή σας θα εισέλθει σε λειτουργία ανακύκλωσης μετά από 21 ημέρες. Τα δεδομένα του θα διαγραφούν και θα απενεργοποιηθούν μόνιμα έτσι ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελεσματικά ». Ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να στείλει το ηχείο του πίσω στο Sonos όπου μπορεί να ανακατασκευαστεί. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία προσφέρει σε ένα πράσινο κουτί με λογότυπο σε σχήμα πολύ φιλικού προς το περιβάλλον φύλλου “Τουμεταφέρετε την απενεργοποιημένη συσκευή σας σε ένα τοπικό εξουσιοδοτημένο ηλεκτρονικό κέντρο ανακύκλωσης απορριμμάτων ».

Μια πολύ ενοχλητική πρακτική

Κατά την προσθήκη χωρίς να αναβοσβήνει είναι μια πιο πράσινη λύση από την αποστολή της στη Sonos ». Αλλά αυτό το παράξενο πρόγραμμα δεν αποτελεί χειρονομία για το περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, το μόνο εμφανές ενδιαφέρον της μάρκας είναι να πουλήσει – και να παράγει – ακόμη περισσότερα ηχεία. Ακόμα κι αν η αποκατάσταση προτιμάται όλο και περισσότερο από την ανακύκλωση που συνίσταται σε καταστροφή συσκευών. Στην περίπτωση αυτή, στην πραγματικότητα, πολλά υλικά δεν ανακυκλώνονται, και συνεπώς η πρακτική δημιουργεί τελικά τοξικά απόβλητα.

Ενώ στο πλαίσιο της επαναχρησιμοποίησης, δεν υπάρχει σπατάλη. Μια πτυχή που δεν παραλείπει να σημειώσει τον Ralph Waldo στο Twitter. Το τελευταίο λειτουργεί για έναν ανακυκλωτή. Καταγγέλλει την πρακτική σε ένα πολύ ακολουθούμενο νήμα στο twitter που ανέλαβαν οι συνάδελφοί μας στο 01Net, ενώ τονίζει ότι η αξία μεταπώλησης ορισμένων ομιλητών υπερβαίνει την έκπτωση που προσφέρει η Sonos. Ωστόσο, για να επιδεινωθούν τα πράγματα, ορισμένοι χρήστες ενεργοποιούν κατά λάθος τη λειτουργία ανακύκλωσης. Και όπως επιβεβαιώνει η Sonos στο twitter, δεν είναι πλέον δυνατή η αντιστροφή – το ηχείο είναι καταδικασμένο.

Διαβάστε επίσης: Τα ηχεία Sonos είναι τελικά συμβατά με τον Βοηθό Google στη Γαλλία

Η ανακάλυψη αυτού του προγράμματος και των συνθηκών του σκανδαλίστηκε χιλιάδες χρήστες, αναγκάζοντας τον Sonos να σπάσει μια αδέξια αντίδραση: “Το Trade Up είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν σε μια νεότερη γενιά προϊόντων Sonos και εμπειρίες με μια γενναιόδωρη έκπτωση όταν ανακυκλώνουν τα παλιά τους προϊόντα.”, απλώς είπε η μάρκα σε ένα tweet.

Πηγή: 01Net