Η Sharp παρουσιάζει την πρώτη οθόνη OLED PC με δυνατότητα εκτύπωσης σε χαρτί στον κόσμο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Sharp συνεργάστηκε με το NHK για να δημιουργήσει μια οθόνη OLED PC που τυλίγεται σαν χαρτί. Έχει το πλεονέκτημα να ζυγίζει μόνο 100 γραμμάρια και προσφέρει ανάλυση 4K σε διαγώνιο 30 ιντσών.

Η Sharp ενώνει άλλους γίγαντες του τεχνολογικού σύμπαντος που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ευέλικτων οθονών. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί στοιχηματίζουν σε αυτόν τον τύπο τεχνολογίας, το πραγματικό ενδιαφέρον της οποίας δεν είναι ακόμη σαφές. Το νέο πρωτότυπο οθόνης που συν-αναπτύχθηκε από την Sharp και την NHK είναι το πρώτο που προορίζεται σε υπολογιστές αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τηλεοράσεις. Είναι τύπου OLED και τυλίγεται σε βάση. Ο μηχανισμός είναι ακριβώς ο ίδιος με την πρώτη τυπωμένη τηλεόραση στον κόσμο που παρουσίασε η LG τον Ιανουάριο του 2019 στο CES στο Λας Βέγκας.

Η οθόνη μπορεί να ξεδιπλωθεί έξω ή να εξαφανιστεί εντελώς μέσα στη βάση, η οποία μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τα έπιπλα στο δωμάτιό σας. Ο πίνακας έχει διαγώνια 30 ίντσες και εμφανίζει ορισμό 3840 × 2160 px για ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Η οθόνη ζυγίζει μόνο 100 γραμμάρια για πάχος 0,5 mm. Το τμήμα υλικού παρέχεται από την Sharp, η οποία εξηγεί ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα υπόστρωμα φιλμ και IGZO τρανζίστορ για την οδήγηση των στοιχείων OLED που χρησιμοποιούν ξεχωριστά υπο-pixel RGB.

Πέρα από υπολογιστές και τηλεοράσεις, η ίδια η τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλους τύπους ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως πτυσσόμενα smartphone. Το λογισμικό παρέχεται από το NHK, το οποίο έχει ενσωματώσει μια συγκεκριμένη λύση επεξεργασίας εικόνας για τη βελτίωση της ομοιομορφίας της φωτεινότητας, αλλά και την ευκρίνεια των στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη. Η Sharp και η NHK θα παρουσιάσουν το τυπικό πρωτότυπο οθόνης OLED στην έκθεση BEE 2019 της Intel, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Chiba της Ιαπωνίας από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Sharp Rollable PC Οθόνη

Πηγή: AnandTech