Η SFR πρόστιμο 3,7 εκατομμυρίων ευρώ επειδή εξακολουθεί να πληρώνει τους καθυστερημένους λογαριασμούς της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το SFR μόλις επιβλήθηκε πρόστιμο 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις πληρωμών. Η DGCCRF θεωρεί ότι ο φορέας εκμετάλλευσης της κόκκινης πλατείας έχει πληρώσει πολλά τιμολόγια στους προμηθευτές του μετά τις νόμιμες προθεσμίες πληρωμής.

Μόλις επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Απάτης (DGCCRF) πρόστιμο 3,7 εκατομμυρίων ευρώ στην SFR για ορισμένες “Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των προθεσμιών πληρωμής μεταξύ εταιρειών”. Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ελέγχου που διενεργήθηκε εντός της εταιρείας το 2017, η καταστολή της απάτης το ανακάλυψε σχεδόν το ένα τρίτο των τιμολογίων προμηθευτών πληρώθηκαν με καθυστέρηση.

Αναλυτικά, η SFR πλήρωσε 12.862 από τα 39.787 τιμολόγια που ελέγχθηκαν (32%) μετά τις νόμιμες προθεσμίες πληρωμής. Κατά μέσο όρο, ο αερομεταφορέας καθυστέρησε 28 ημέρες. Συνολικά, το σύνολο αυτών των καθυστερημένων τιμολογίων ανήλθε σε 72 εκατομμύρια ευρώ. Η γαλλική νομοθεσία απαιτεί από μια εταιρεία να πληρώσει τους προμηθευτές της όχι περισσότερο από 60 ημέρες από την ημερομηνία του τιμολογίου ή 45 ημέρες από το τέλος του μήνα, ανάλογα με τον επιχειρηματικό τομέα και άλλα κριτήρια.

Από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, η SFR θα είχε πληρώσει 470 εκατομμύρια ευρώ τιμολόγια αργά. Ειναι εδω “Η υψηλότερη παράνομη διατήρηση μετρητών που έχει καταγραφεί ποτέ στο πλαίσιο διαδικασίας διοικητικής κύρωσης για παραβίαση των νόμιμων προθεσμιών πληρωμής”υπογραμμίζει το DGCCRF.

Διαβάστε επίσης: Η SFR πρέπει να πληρώσει νέο πρόστιμο 348.000 € για αποτυχία αποπληρωμής

Επανάληψη SFR

Άλλες εταιρείες που κατηγορούνται για παρόμοια γεγονότα έλαβαν πιο ήπια πρόστιμα. Η DGCCRF, για παράδειγμα, επέβαλε πρόστιμο 95.000 ευρώ στο Monoprix και πρόστιμο 1,8 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΤΑ. Ο οργανισμός δικαιολογεί το υπερβολικό ποσό της κύρωσης που επιβλήθηκε στην SFR από “Ιδιαίτερα σοβαρές καθυστερήσεις” και την επαναλαμβανόμενη πτυχή των γεγονότων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SFR έχει παραμελήσει να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς της. Το 2015, η SFR διέταξε να καταβάλει πρόστιμο 750.000 ευρώ “Για σημαντικές και επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις στην πληρωμή τιμολογίων από τους προμηθευτές της”. Τον επόμενο χρόνο, η SFR έλαβε ένα δεύτερο πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ για την καθυστέρηση πληρωμής των λογαριασμών της Η DGCCRF υπενθυμίζει ότι αυτές οι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την οικονομία.