Η SFR κατηγορείται για πώληση ελαττωματικών iPhone και αδυναμία τήρησης της εγγύησης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η SFR κατηγορείται για πώληση ελαττωματικών iPhone σε ορισμένους καταναλωτές. Ο χειριστής στην κόκκινη πλατεία αρνείται ακόμη και να εφαρμόσει τη νομική εγγύηση συμμόρφωσης. Αποφασισμένοι να ακουστούν, οι θιγόμενοι συνδρομητές ξεκίνησαν μια συλλογική νομική δράση κατά της τηλεπικοινωνίας.

«Αγοράσατε ένα iPhone από το SFR το οποίο αποδείχθηκε ελαττωματικό; “ αίτημα δράσης ομάδας »Ελαττωματικά iPhone | SFR & SBE ” δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο vpourverdict.com. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να δημιουργήσουν εύκολα μια συλλογική νομική ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Η SFR κατηγορείται ότι χρεώνει εσφαλμένα τους πελάτες της για υπηρεσίες

Οι συνδρομητές κατηγορούν τη SFR ότι δεν σέβεται τη νομική εγγύηση ορισμένων iPhone που πωλούνται

Σύμφωνα με τους χρήστες πίσω από αυτήν την ενέργεια, Η SFR αρνείται να σέβεται τη νομική εγγύηση συμμόρφωσης Τα iPhone πωλούνται στα καταστήματα και στον ιστότοπό του. Ως υπενθύμιση, αυτή η εγγύηση διασφαλίζει στους αγοραστές ότι το προϊόν που αγοράστηκε, στην περίπτωση αυτή ένα iPhone, συμμορφώνεται με την αναμενόμενη χρήση και την περιγραφή του πωλητή.

Εάν υπάρχουν ελαττώματα ήδη κατά την αγορά του smartphone, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από το SFR (ένα νέο iPhone, μια επιστροφή χρημάτων, μια επισκευή). Αυτό Η εγγύηση ισχύει για 2 χρόνια από την παραλαβή του προϊόντος. Τυχόν ελαττώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς περιόδου θεωρείται ότι υπάρχουν κατά τη στιγμή της αγοράς. “Η SFR παραβιάζει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί τη συμμόρφωση αρνούμενη να αναλάβει την αντικατάσταση / επισκευή ελαττωματικών iPhone κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς περιόδου” θεωρεί τον Me Christopher Cassavetti, τον δικηγόρο που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση.

Αρχικά, η συλλογική δράση θα παραπέμψει πρώτα το SFR στο δικαστήριο για να το κάνει “Για να λάβετε επισκευή, αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων ελαττωματικών τηλεφώνων”. Δεν προκαλεί έκπληξη, οι καταγγέλλοντες θα ρωτήσουν επίσης “Ζημιές για καταχρηστική αντίσταση” και “Τυχόν έξοδα που προκύπτουν λόγω άρνησης εγγύησης”. Εάν η SFR αρνηθεί να αποδεχθεί τα αιτήματα των συνδρομητών, θα τεθεί σε εφαρμογή μια δεύτερη συλλογική δράση κατάσχεση των αρμόδιων δικαστηρίων. Εάν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, μπορείτε να συμμετάσχετε στη δράση κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.

https://www.youtube.com/watch?v=1HOiy4zSr3w

Πηγή: vpourverdict.com