Η SFR καταδίκασε το γεγονός ότι συμπεριέλαβε πολύ μικρή εκτύπωση σε μια σύμβαση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η SFR διέταξε να πληρώσει 3.000 ευρώ ως αποζημίωση επειδή συμπεριέλαβε πολύ μικρή εκτύπωση σε σύμβαση με μια εταιρεία. Το εφετείο της Ρεν υπενθύμισε στον χειριστή ότι οι σημαντικές ρήτρες ενός εγγράφου πρέπει να είστε απολύτως αναγνώσιμοι και κατανοητοί.

Στις 18 Μαρτίου 2014, η Trendiade Collet, μια εταιρεία σφαγής και επεξεργασίας μοσχαρίσιου κρέατος που εδρεύει στο Châteaubourg (Ille-et-Vilaine) υπέγραψε σύμβαση με την SFR. Πράγματι, η εταιρεία συμφώνησε να ανοίξει 89 συνδρομές φωνής και δεδομένων για τους υπαλλήλους της μετά από πρόταση της Société Financière de Distribution (SFD), της κορυφαίας εθνικής μάρκας για τη διανομή προσφορών SFR στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Η SFR καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη για “25 παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες”

Ζητήθηκε από την SFR να καταβάλει αποζημίωση 3.000 ευρώ για την εισαγωγή δυσανάγνωστων ρητρών σε μια σύμβαση

56 ημέρες αργότερα, ο Trendiade Collet συνειδητοποιεί ότι είναι αδύνατη η χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας SFR στις εγκαταστάσεις του και καλεί έναν δικαστικό επιμελητή να αμφισβητήσει τη σύμβαση. Παρά τις αρκετές προσπάθειες επαφής, το FAI παραμένει σιωπηλό. Στη συνέχεια, το σφαγείο αποφασίζει να τερματίσει τις 89 συνδρομές με συστημένη επιστολή που απευθύνεται στο SFD.

Μετά από αρκετές εβδομάδες χωρίς αντίδραση, Η SFR καταλήγει να διεκδικήσει 56.000 ευρώ από την Tendriade Collet. Ο χειριστής στην κόκκινη πλατεία πιστεύει ότι η εταιρεία δεσμεύεται νομικά να πληρώσει το κόστος των 89 συνδρομών κατά τη διάρκεια της διετούς δέσμευσης που προβλέπεται στη σύμβαση. Η SFR θεωρεί ότι η Tendriade Collet δεν την προειδοποίησε για τα προβλήματα δικτύου που αντιμετώπισαν στις εγκαταστάσεις της, όπως απαιτείται από τη διαδικασία κοινοποίησης συμβάντων.

Χωρίς έκπληξη, η εταιρεία Châteaubourg αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο. Σε μια πρώτη απόφαση, το εμπορικό δικαστήριο της Ρεν αποφάνθηκε υπέρ της Tendriade Collet και καταδίκασε την SFR σε 8.000 ευρώ για αποζημίωση. Στη συνέχεια, το FAI κατέσχεσε το Εφετείο του Ρεν για να αμφισβητήσει την απόφαση των δικαστών.

Δυστυχώς για την SFR, η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για άλλη μια φορά υπέρ του Tendriade Collet. Το δικαστήριο υπενθύμισε στις τηλεπικοινωνίες ότι οποιαδήποτε σύμβαση με πελάτη πρέπει να παρέχει πληροφορίες “Αναγνώσιμο και κατανοητό” όπως απαιτείται από τον εμπορικό κώδικα και τον καταναλωτικό κώδικα. Αυτό δεν συμβαίνει με τη σύμβαση με το σφαγείο.

Η ρήτρα σχετικά με τη διαδικασία κοινοποίησης συμβάντων είναι στην πραγματικότητα γραμμένο με μικρά γράμματα στη μέση μιας σύμβασης 37 σελίδων… Οι SFR και SFD διατάχθηκαν αντίστοιχα να πληρώσουν 3.000 ευρώ ως αποζημίωση στην Tendriade Collet. Οι δύο εταιρείες πρέπει επίσης να καταβάλουν 4.000 ευρώ σε έξοδα προσφυγής. Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοια κατάσταση με το SFR, νούμερο 1 στα παράπονα πελατών σύμφωνα με το AFUTT;