Η Samsung φαντάζεται ένα smartphone με οθόνη περίληψης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει ένα smartphone εξοπλισμένο με οθόνη roll-up. Ένα σύστημα που μετατρέπει ένα συμπαγές κινητό σε tablet με μεγάλο πάνελ. Μια εναλλακτική τεχνολογία σε αναδιπλούμενες οθόνες.

Πίστωση: Ας πάμε ψηφιακά

Ενώ η Samsung σύντομα φαίνεται έτοιμη να λανσάρει τελικά το Galaxy Fold, ο κατασκευαστής συνεχίζει να σκέφτεται τις τεχνολογίες του αύριο που θα φέρουν επανάσταση στον κλάδο των κινητών. Εάν προς το παρόν, τα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη αυξάνονται, η ομάδα εργάζεται παράλληλα σε άλλα έργα, έχοντας πάντα τον ίδιο στόχο: να προσφέρει ένα προϊόν που μπορεί να αποθηκευτεί στο εγγύς μέλλον ως τηλέφωνο αλλά το οποίο μπορεί να επεκταθεί σε μορφή tablet για να διευρύνει την επιφάνεια της πλάκας και να βελτιώσει την άνεση της χρήσης.

Η Samsung και η LG εργάζονται σε συσκευές με οθόνη roll-up

Αναφέραμε επίσης ότι η Samsung έχει φανταστεί ένα smartphone του οποίου η οθόνη ξεδιπλώνεται σαν περγαμηνή σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Είναι επίσης μια λύση που υπάρχει στα κουτιά. Ο ανταγωνιστής της LG Display θα μπορούσε ακόμη και να έχει ένα προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα. Η LG παρουσίασε την πρώτη roll-up OLED τηλεόραση στον κόσμο στο CES 2019 και θέλει να φέρει την τεχνολογία στο κινητό. Η Sony θα ενδιαφερόταν επίσης για μια τέτοια πρόταση για ένα από τα μελλοντικά της Xperia.

Σήμερα, είναι μια νέα ιδέα που η Lets Go Digital μας μεταφέρει, η οποία δημιούργησε γραφικά με βάση ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Samsung που κατατέθηκε στο Κορεατικό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στα τέλη του 2018. Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, η συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε tablet κατά βούληση. Μια επιλογή σχεδιασμού που έχει μεγάλο ελάττωμα: το πάχος της συσκευής σε λειτουργία smartphone.

Διαβάστε επίσης: Η LG θα μπορούσε σύντομα να κυκλοφορήσει το πρώτο κυλιόμενο smartphone σε χαρτί

Το μέλλον μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δείξουμε μια μηχανή που μπορεί να είναι τόσο συμπαγής όσο και να προσφέρει μια μεγάλη οθόνη. Αναδιπλούμενη, roll-up ή άλλη οθόνη, απομένει να δούμε ποια θα είναι η καλύτερη λύση μόλις ωριμάσουν οι τεχνολογίες.

tablet smartphone της Samsung
tablet smartphone της Samsung

Πηγή: Ας πάμε ψηφιακά