Η Samsung ρίχνει οθόνες LCD για εστίαση στο QD-OLED

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung αρχίζει να απομακρύνεται από την παραγωγή οθονών LCD για να επικεντρωθεί σε μια νέα τεχνολογία, το QD-OLED. Ο όμιλος έχει ξεκινήσει ένα κύμα επενδύσεων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Display ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων προϊόντων στο εγγύς μέλλον.

Η Samsung Display έχει σταματήσει τη λειτουργία ορισμένων από τις γραμμές παραγωγής της που είναι αφιερωμένες στην κατασκευή των οθονών LCD της 8ης γενιάς, αναφέρει τα κορεατικά μέσα The Elec. Η ομάδα θα είχε ξεκινήσει το «Project C», μια φάση κατά την οποία επιθυμεί να σταματήσει σταδιακά την οθόνη LCD για να επικεντρωθεί σε άλλες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, έχει φιλοδοξίες για το QD-OLED.

Η Samsung βασίζεται στο QD-OLED και όχι στην οθόνη LCD

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Lee Dong-hoon, CEO της Samsung Display. “Η εταιρεία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες” για να ξεκινήσει το QD-OLED οθόνες στο εγγύς μέλλον, είπε στο Korea Herald. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις αναφορές που αποδίδουν στη Samsung ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτήν την τεχνολογία και τις μεγάλες επενδύσεις που θα έρθουν, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτή τη μισή λέξη.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσιάζει μια τεράστια τηλεόραση QLED 98 ιντσών 98K

Το QD (Quantum Dot) υπάρχει ήδη σε ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων Samsung QLED. «Η τεχνολογία κβαντικής κουκκίδας είναι το επόμενο βήμα μετά το UHD (Ultra High Definition). Η οθόνη καλύπτεται με ένα στρώμα νανοκρυστάλλων που χρωματίζονται υπό την επίδραση του φωτός, δημιουργώντας μια πολύ ευρύτερη παλέτα. Αυτή η προηγμένη τεχνική ωθεί δραματικά τα όρια της ποιότητας της εικόνας », εξηγεί το εμπορικό σήμα.

Η υπόσχεση: πιο πιστά χρώματα και περισσότερες αποχρώσεις (+ 20%), περισσότερες λεπτομέρειες, πιο έντονα μαύρα, καθαρότερα λευκά, καλύτερη φωτεινότητα με ελεγχόμενη κατανάλωση ενέργειας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πώς θα ήταν με το OLED.

Πηγή: The Elec