Η Samsung προετοιμάζει το DexBook, μια φορητή οθόνη για να μετατρέψει το smartphone σας σε υπολογιστή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Φεβρουαρίου 2020 στις 10 ώρες 11 λεπτά

Η Samsung εργάζεται σε μια φορητή οθόνη που ονομάζεται DexBook. Ειδικά σχεδιασμένο για σύνδεση με smartphone, προορίζεται για χρήστες της λειτουργικότητας DeX που επιθυμούν να διατηρήσουν πλήρη κινητικότητα ενώ χρησιμοποιούν smartphone ως κεντρική μονάδα.

Η λειτουργικότητα DeX έχει διανύσει πολύ δρόμο από την κυκλοφορία της το 2017. Η ιδέα της Samsung ήταν να επιτρέψει στους χρήστες Galaxy υψηλού επιπέδου να βιώσουν το περιβάλλον Android με την ευκολία μιας οθόνης υπολογιστή, πληκτρολογίου. φυσική και ποντίκι. Από τότε, είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να περάσετε μια ειδική βάση και η Samsung τροφοδοτεί επίσης το έργο ενός πλήρως ασύρματου DeX.

Η εταιρεία θέλει να προωθήσει την ιδέα ακόμη περισσότερο και αναπτύσσει έναν νέο τύπο αξεσουάρ. Για να πιστεύουμε ότι ο κορεατικός ιστότοπος ETNews είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τον κατασκευαστή, ο τελευταίος εργάζεται μια φορητή οθόνη που θα μπορεί να προσφέρει πλήρη κινητικότητα στους χρήστες DeX. Το πάνελ που είναι διαγώνιο 14,1 ίντσες θα ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και διαφημίζεται με μπαταρία 10.000 mAh που θα του επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει, χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσετε σε πηγή τροφοδοσίας. τροφή.

Samsung DexBook: ποιο είναι το νόημα;

Είναι δύσκολο να δούμε το ενδιαφέρον αυτού του νέου τύπου οθόνης, πολύ περισσότερο επειδή θα κόστιζε μεταξύ 400.000 και 500.000 won, ή μεταξύ 310 και 388 ευρώ. Φανταζόμαστε ότι δεν είναι πολύ χρήσιμο εκτός από την αντικατάσταση φορητών υπολογιστών σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιούμε ήδη τα smartphone Android για την εκτέλεση πολλών εργασιών, ενώ η ολοένα και πιο άνετη ισχύ τους καθιστά δυνατή την εκτέλεση εφαρμογών υψηλής έντασης πόρων.

Αλλά αυτό το στοίχημα απέχει πολύ από το κέρδος για τους Κορεάτες. Η έκθεση του ETNews δεν μας λέει πολλά για τα χαρακτηριστικά της συσκευής, πόσο μάλλον το σχεδιασμό της. Η χρήση μιας ευέλικτης οθόνης θα ήταν πολύ σχετική για να γίνει λιγότερο ογκώδης και ακόμη πιο φορητή. Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα το έκανε περισσότερο κίνητρο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Η LG από την πλευρά της θα λειτουργούσε στον ίδιο τύπο συσκευής. Η οθόνη του θα έχει επίσης διαγώνιο 14,1 ίντσες για βάρος 600 g, πολύ ελαφρύτερο από το DexBook. Αλλά η χωρητικότητα της μπαταρίας θα ήταν διπλάσια: 5000 mAh. Και οι δύο συσκευές φημολογείται ότι θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του έτους. Η φορητή οθόνη της LG θα τιμολογείται στο ίδιο βραχίονα με τη Samsung.

Πηγή: ETNews