Η Samsung πούλησε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια smartphone 5G το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες 06 λεπτά

Η Samsung πούλησε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια smartphone 5G το 2019. Ο κατασκευαστής έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους πωλήσεών του, που έχουν τεθεί σε 4 εκατομμύρια μονάδες. Αυτοί οι καλοί αριθμοί οφείλονται στην επιτυχία των Galaxy S10 5G και Note 10+ 5G, τα οποία από μόνα τους αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των πωλήσεων. Προς το παρόν, η Samsung κυριαρχεί στην αγορά 5G με μερίδιο αγοράς 54%.

Πίστωση: Samsung

Θα απαντούσε το κοινό στην πρόσκληση για 5G; Λαμβάνοντας υπόψη τα αριθμητικά στοιχεία της Samsung, θα πεισθεί κανείς να απαντήσει καταφατικά. Η εταιρεία ανακοινώνει σε επίσημο δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2020 ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια smartphone 5G το 2019. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής υπερβαίνει τους στόχους του που καθορίζονται στο IFA 2019. Η Samsung ήλπιζε να πουλήσει 4 εκατομμύρια συμβατές συσκευές 5G έως το τέλος του 2019. Επομένως, το στοίχημα ήταν κάτι περισσότερο από το κρατούμενο.

Σε αντίθεση με τον κύριο ανταγωνιστή της Apple, η Samsung μπορεί να υπερηφανεύεται για την προσφορά στους πελάτες της συμβατών με 5G smartphone: το Galaxy S10 5G, το Note 10 και το Note 10+ 5G, το Galaxy A90 5G και φυσικά το Galaxy Fold 5G. Αυτά τα καλά στοιχεία οφείλονται επίσης στην επιτυχία των S10 και Note10 + στις εκδόσεις τους 5G, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να περιμένουν να ζήσουν το 5G και είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα συσκευών ικανών να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία 5G », είπε ο κατασκευαστής στο δελτίο τύπου του.

Διαβάστε επίσης: Galaxy A – Η Samsung συνεχίζει να πολλαπλασιάζει μοντέλα το 2020

Ηγέτης της Samsung σε 5G… για τώρα

Με το 54% του μεριδίου αγοράς, η Samsung βρίσκεται σήμερα ως ο νούμερο 1 κατασκευαστής smartphone 5G. Αυτή η υπεροχή θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχιστεί με την προσέγγιση της επίσημης παρουσίασης τον Φεβρουάριο του 2020 του εύρους του Galaxy S11, ή μάλλον του Galaxy S20, όπως ισχυρίζονται ορισμένες φήμες. Αυτές οι ναυαρχίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστή Snapdragon 865 και συνεπώς να υποστηρίζουν το Διπλή λειτουργία 5G.

Πράγματι, οι κατασκευαστές smartphone έχουν απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιούν αυτό το SoC: πρέπει να ενσωματώσουν υποχρεωτικά ένα μόντεμ X55. Στην πραγματικότητα, ο ιδρυτής καθιστά υποχρεωτική την υποστήριξη 5G. Ωστόσο, το 5G είναι καταδικασμένο να εκδημοκρατιστεί και η Samsung θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερο ανταγωνισμό το 2020. Πράγματι, η Apple σκοπεύει, για παράδειγμα, να εκμεταλλευτεί την εξαγορά του τμήματος μόντεμ της Intel για να κυκλοφορήσει τρία smartphone 5G το 2020.

Πηγή: The Verge