Η Samsung πούλησε πάνω από 400.000 Galaxy Folds το 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung πούλησε σχεδόν 400.000 Galaxy Folds το 2019. Ο Koh Dong-jin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Mobile & Communication της Samsung, εκμεταλλεύτηκε το CES 2020 για να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία πωλήσεων του αναδιπλούμενου smartphone από την κυκλοφορία του στην Κορέα Νότια στις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Πίστωση: Samsung

Η Samsung είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της CES στο Λας Βέγκας, και για αυτή την έκδοση 2020 ο κατασκευαστής προτίμησε να επικεντρώσει τις ανακοινώσεις του όχι στα smartphone της, αλλά σε άλλα κορυφαία προϊόντα. Η εταιρεία παρουσίασε το Odyssey G9 και G7, γιγαντιαίες καμπύλες οθόνες παιχνιδιών ή το Q950TS, μια μάλλον εντυπωσιακή τηλεόραση 8K QLED χωρίς σύνορα 65 ιντσών.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2020 ακριβώς για να παρακολουθήσουμε επιτέλους την επίσημη παρουσίαση του νέου Galaxy S11 ή S20 και του Galaxy Fold 2, του επόμενου πτυσσόμενου smartphone της μάρκας. Ωστόσο, όπως θυμούνται οι συνάδελφοί μας από τον ιστότοπο της Αρχής Android, αρκετοί δημοσιογράφοι κατάφεραν να λάβουν κάποιες πληροφορίες από τον Koh Dong-Jing, πρόεδρο του τμήματος Mobile & Communication της Samsung, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Λας Βέγκας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος αποκάλυψε τα στοιχεία πωλήσεων του Galaxy Fold, μεταξύ της κυκλοφορίας του στη Νότια Κορέα στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και της 31ης Δεκεμβρίου 2019. Έτσι, ο κατασκευαστής έχει περάσει από 400.000 έως 500.000 αντίτυπα. Θυμηθείτε, τον Δεκέμβριο του 2019, ο Πρόεδρος της Samsung Electronic Young Sohn είχε μπερδέψει ελαφρώς τις βούρτσες του, ισχυριζόμενος δυνατά ότι η εταιρεία του είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο Galaxy Folds.

Μια παράσταση για χαιρετισμό

Ένας ισχυρισμός αρνήθηκε γρήγορα από τους επικοινωνιακούς της Samsung, υποστηρίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Sohn πιθανότατα είχε συγχέει τους στόχους πωλήσεων της εταιρείας με τα πραγματικά στοιχεία. Τέλος πάντων, αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμη μια καλή απόδοση του αναδιπλούμενου smartphone. Ωστόσο, πουλήθηκε για πάνω από 2.000 ευρώ, το Galaxy Fold έχει προσελκύσει μεταξύ 400.000 και 500.000 χρηστών σε όλο τον κόσμο μέσα σε μόλις 4 μήνες.

Εάν το Fold είχε κυκλοφορήσει όπως είχε προγραμματιστεί τον Μάιο του 2019, η εταιρεία πιθανότατα θα μπορούσε να έχει επιτύχει τον στόχο ενός εκατομμυρίου αντιγράφων. Ωστόσο, σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά τις πρώτες δοκιμές τύπου ανάγκασαν τη Samsung να επανεξετάσει τα σχέδιά της και να αναβάλει την έναρξη του Fold. Ωστόσο, η καριέρα του Galaxy Fold θα είναι βραχύβια, καθώς η Samsung εργάζεται σκληρά για τον διάδοχό της, το Galaxy Fold 2. Θα πρέπει κανονικά να είναι πολύ πιο προσιτή από τον προκάτοχό της, καθώς το Galaxy Fold 2 θα μπορούσε να πωληθεί σε περίπου 850 $.

Πηγή: Αρχή Android