Η Samsung παρουσιάζει τον πρώτο αισθητήρα φωτογραφιών 108 megapixel σε συνεργασία με την Xiaomi

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 12 Αυγ 2019 στις 20 ώρες 39 λεπτά

Η Samsung μόλις παρουσίασε έναν αισθητήρα φωτογραφιών 108 megapixel σχεδιασμένος σε συνεργασία με την Xiaomi. Το ISOCELL Bright HMX είναι ο πρώτος αισθητήρας smartphone της βιομηχανίας που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια pixel για ακόμη πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Τα πράγματα συμβαίνουν πολύ γρήγορα από την πλευρά της Samsung. Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του αισθητήρα φωτογραφιών 64 MP, ο κορεατικός γίγαντας προχωρά ήδη πολύ περισσότερο έναν αισθητήρα 108 MP που μόλις επισημοποιήθηκε. Το περιμένουμε για μερικές εβδομάδες, η Xiaomi έχει ανακοινώσει περισσότερες από μία φορές ότι ήταν σε συνεργασία με τη Samsung για να προσφέρει αυτόν τον αισθητήρα.

Samsung ISOCELL Bright HMX: το πρώτος αισθητήρας φωτογραφιών 108 MP

Έτσι, η Samsung επεκτείνει τη γκάμα των αισθητήρων της, προσφέροντας 0,8 μm φωτοτόπους όπως και στις τελευταίες 48 και 64 MP μονάδες ISOCELL Bright GW1 και GW2 αντίστοιχα. Με αυτές τις μικροσκοπικές φωτογραφίες, είναι σε θέση να συλλάβουν περισσότερο φως και επομένως να εξασφαλίζουν ευκρινέστερες λήψεις σε πολύ χαμηλό φως. Αυτή η ιδιαιτερότητα, η νέα ISOCELL Bright HMX οφείλει επίσης στο μέγεθος του ίδιου του αισθητήρα, ο οποίος είναι διαγώνιος 1 / 1,33 ίντσες, ο μεγαλύτερος στην αγορά.

Επιπλέον, με τα 108 megapixel, αυτός ο αισθητήρας προσφέρει έναν ορισμό ισοδύναμο με αυτόν μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR προηγμένης τεχνολογίας. Η Samsung το επιτυγχάνει για άλλη μια φορά εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία Tetracell που επιτρέπει τη συγχώνευση πολλαπλών pixel σε ένα. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες είναι με ορισμό 27 εκατομμυρίων pixel αλλά κάθε pixel είναι 4 φορές μεγαλύτερο, που επιτρέπει την άνευ προηγουμένου επίπεδα λεπτομέρειας. Όσον αφορά τα βίντεο, αυτός ο νέος αισθητήρας παρέχει λήψεις 6K (6016 x 3384 pixel) στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Αγνοούμε τη συμβολή της Xiaomi στην ανάπτυξη αυτού του αισθητήρα, αλλά το δελτίο τύπου της Samsung επιμένει στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. ” Για το ISOCELL, η Bright HMX, η Xiaomi και η Samsung συνεργάστηκαν στενά από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού μέχρι την παραγωγή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός επαναστατικού αισθητήρα εικόνας 108 MP. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που οι ορισμοί που προσφέρθηκαν προηγουμένως μόνο από μερικές κάμερες DSLR προηγμένης τεχνολογίας μπορούν πλέον να ενσωματωθούν σε smartphone. «Λέει ο Lin Bin, συνιδρυτής της Xiaomi.

Η μαζική παραγωγή του αισθητήρα θα ξεκινήσει στα τέλη αυτού του μήνα. Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει ένα smartphone με αισθητήρα φωτογραφιών 108 MP πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Απομένει να δούμε ποια μοντέλα θα επωφεληθούν από αυτό. Οι διαρροές μιλούν για το επόμενο Redmi Note 8, αλλά δεν πρέπει να φτάσουν μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, καθιστώντας το Xiaomi Mi Mix 4 τον πιο πιθανό υποψήφιο για να το λάβει πρώτα.

Samsung Isocell Bright hmx