Η Samsung παρουσιάζει τα Galaxy Book Flex και Ion: τους πρώτους φορητούς υπολογιστές με οθόνη QLED

Η Samsung παρουσιάζει τα Galaxy Book Flex και Ion: τους πρώτους φορητούς υπολογιστές με οθόνη QLED

Η Samsung μόλις αποκάλυψε το Galaxy Book Flex και το Galaxy Book Ion, υπολογιστές με υπερσύγχρονες συσκευές υψηλής τεχνολογίας με Windows 10 που έχουν ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα, όπως οθόνη QLED (πρώτη για φορητό υπολογιστή), σύνδεση WiFi 6, θύρες Thunderbolt 3 καθώς και οι τελευταίοι επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς.

Η Samsung εκμεταλλεύτηκε το Developers Conference για να σηκώσει το πέπλο σε δύο νέους υπολογιστές υψηλής κατανάλωσης: το Galaxy Book Flex και το Galaxy Book Ion. Το πρώτο είναι ένα μετατρέψιμο με άρθρωση 360 ° που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε λειτουργία tablet. Το δεύτερο είναι ένα παραδοσιακό φορητό υπολογιστή. Και οι δύο προσφέρουν ένα ελκυστικό τεχνικό φύλλο με επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς σε αντίθεση με το Galaxy Book S που διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon. Οι CPU υποστηρίζονται έως και 16 GB μνήμης RAM και 1 TB αποθήκευσης SSD, αλλά επίσης και πάνω απ ‘όλα a Οθόνη QLED Βρέθηκαν σε τηλεοράσεις Samsung υψηλής τεχνολογίας με την υπόσχεση για πιο ζωντανά χρώματα, βαθύτερα μαύρα και μεγαλύτερη φωτεινότητα από τις παραδοσιακές οθόνες OLED και LCD.

Galaxy Book Flex και Book Ion: Η Samsung παρουσιάζει τους νέους φορητούς υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας

ο Galaxy Book Flex είναι το πιο ενδιαφέρον από τα δύο. Πρόκειται για ένα 2 σε 1 εξοπλισμένο με γραφίδα S Pen, το ίδιο με αυτό των Galaxy Note 10 και Note 10+, ένα ενδιαφέρον πλεονέκτημα για επαγγελματίες και σχεδιαστές. Το σύστημα ελέγχου κινήσεων μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για κύλιση σε διαφάνειες κατά τη διάρκεια παρουσίασης του PowerPoint. Και οι δύο υπολογιστές διαθέτουν εξαιρετικά λεπτό και premium σχεδιασμό. Προσφέρονται σε δύο μεγέθη 13 και 15 ίντσες. ο Galaxy Book Ion έχει πάχος 12,9 mm για το μικρότερο μοντέλο και 14,9 mm για την έκδοση 15,, όλα για βάρος από 970 γραμμάρια. Όλες οι εκδόσεις και των δύο συσκευών προσφέρουν ορισμό Full HD +.

Το Galaxy Book Flex διαθέτει επεξεργαστές Intel Core Ice Lake 10ης γενιάς χαραγμένους σε 10nm, ενώ το Book Ion προσφέρει CPU Comet Lake (10ης γενιάς) χαραγμένο σε 14nm. Οι δύο υπολογιστές είναι μέρος του έργου Αθήνα Intel, ένα κλειστό κλαμπ για υπερφόρτες υψηλής απόδοσης με τεχνολογίες όπως WiFi 6, θύρες Thunderbolt 3 κ.λπ. ο αντίστροφη ασύρματη φόρτιση είναι ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό των νέων Galaxy Books. Σας επιτρέπει να φορτίζετε το smartphone και τα συμβατά αξεσουάρ σας τοποθετώντας τα στην επιφάνεια αφής του φορητού υπολογιστή.

Το Galaxy Book Flex και το Ion θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2020. Θα κυκλοφορήσουν αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Samsung δεν έχει ακόμη καθορίσει ημερομηνία διαθεσιμότητας για την Ευρώπη.