Η Samsung παραμένει νούμερο 1 στην αγορά smartphone μπροστά από την Huawei, αλλά το χάσμα μειώνεται

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά smartphone πριν από την Huawei το 2019 και ακόμη και το 2020. Ωστόσο, ο κινέζος κατασκευαστής μπορεί να καυχηθεί να πλησιάσει τον Κορεάτη ανταγωνιστή, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Huawei είχε δεσμευτεί να καταλάβει το Νο. 1 στην αγορά smartphone φέτος, έναν στόχο που βρισκόταν ακόμη στα χέρια της πριν από λίγους μήνες, αλλά αυτό ήταν χωρίς να μετρήσει το αμερικανικό εμπάργκο που προέκυψε απομακρυνθείτε από τους στόχους του. Η Samsung, από την πλευρά της, επιδεικνύει ακλόνητη εμπιστοσύνη και διασφαλίζει ότι θα παραμείνει ηγέτης της αγοράς για τα επόμενα 10 χρόνια, έναν πόλεμο όπως μας αρέσει. Το έτος 2019 πλησιάζει στο τέλος του και ο χρόνος είναι τώρα στον ισολογισμό. Σύμφωνα με το Strategy Analytics, το Ο γίγαντας της Νότιας Κορέας αναμένεται να προσφέρει 323 εκατομμύρια smartphone φέτος, που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 21,3%.

Και οι δύο δείκτες αυξάνονται σε σύγκριση με πέρυσι Samsung είχε αποστείλει περίπου 291 εκατομμύρια smartphone για μερίδιο αγοράς 20,3%. Ωστόσο, ο κατασκευαστής απέτυχε να διευρύνει το χάσμα του έναντι της Huawei, η οποία πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι έχασε σχεδόν την πρώτη θέση φέτος. Πράγματι, η εταιρεία θα έχει πουλήσει περίπου 251 εκατομμύρια smartphone μέχρι το τέλος του έτους, που ισοδυναμεί με μερίδιο αγοράς 17,7%, μια απότομη αύξηση από το 14,4% του προηγούμενου έτους. ένα έτος.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, η Huawei πέτυχε να σημειώσει πρόοδο το 2019 χάρη στην τοπική αγορά, η οποία είναι εξαιρετικά ενωμένη σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο. Τελικά, το χάσμα μεταξύ της Samsung και του κινέζου κατασκευαστή μειώθηκε από 5,9 μονάδες το 2018 σε 3,6 μονάδες το 2019.

Η Samsung θα παραμείνει ηγέτης το 2020 ανεξάρτητα από το τι

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, η Strategy Analytics αναφέρει ότι ο κορεάτης κατασκευαστής θα μείνει μπροστά Huawei το 2020. ” Η Samsung θα παραμείνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone το 2020 και στα δύο σενάρια, ακολουθούμενη από την Huawei και την Apple », λέει Linda Sui της ερευνητικής εταιρείας. Το καθορίζει αυτό “Στη χειρότερη περίπτωση, η Huawei θα υποστεί μια απότομη πτώση διεθνώς ότι η αναβίωσή της στην κινεζική αγορά θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό.”

Η κινεζική αγορά αναμένεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% των συνολικών παραδόσεών της το 2020. Αυτό θα επιτρέψει στον κατασκευαστή να παραμείνει δεύτερος τον επόμενο χρόνο πίσω από τη Samsung και μπροστά από την Apple της οποίας οι πωλήσεις το 2019 υπολογίζονται σε 193 εκατομμύρια μονάδες, ή 13,6 % του μεριδίου αγοράς.

Πηγή: KoreaHerald