Η Samsung παραμένει η πρώτη στην αγορά smartphone, η Huawei διευρύνει το χάσμα με την Apple

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung παραμένει η πρώτη στην αγορά smartphone χάρη στην καλή ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου του 2019. Παρά την καταιγίδα, η Huawei προχωρά επίσης και διατηρεί τη δεύτερη θέση της. Η Apple πέφτει και θα μπορούσε να δει τη Xiaomi και την Oppo να την περάσουν τα επόμενα χρόνια, αν δεν ξυπνήσει.

Η Samsung παραμένει σταθερός ηγέτης στην αγορά smartphone. Οι εταιρείες Analytics Counterpoint και Strategy Analytics κυκλοφόρησαν και τα δύο στοιχεία πωλήσεών τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Οι αριθμοί διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ των δύο αναφορών, αλλά η τάση είναι η ίδια: ο κατασκευαστής είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Πουλήθηκε μεταξύ 76,3 και 76,6 εκατομμυρίων smartphone το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 71,5 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο το 2018. Η Samsung μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι κέρδισε μεταξύ 21,3% και 22,3% των μερίδιο αγοράς, από 19,6% σε 20,4% πέρυσι.

Το νούμερο ένα της Samsung, η Huawei περιορίζει τις ζημιές, τους ηττημένους της Apple και της LG

Ένα καλό τέταρτο για τη Samsung από αυτή την άποψη, ενώ η τάση ήταν μάλλον αρνητική τα τελευταία τρίμηνα, ειδικά όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, που καταναλώνεται από κινεζικές μάρκες όπως η Huawei, η Xiaomi ή η Oppo. Ήταν η σειρά Galaxy A που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ενώ όπως και η Apple, ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας αρχίζει να αγωνίζεται με τα premium. Κάτι παρόμοιο για παρηγοριά, ενώ ταυτόχρονα, η Samsung ανακοίνωσε μείωση του 53% των κερδών της το δεύτερο τρίμηνο του 2019, κυρίως λόγω της πτώσης στην τιμή των τσιπ μνήμης

Η Huawei, η οποία μόλις ανακοίνωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 23% παρά το διάταγμα του Τραμπ και όλες οι ανησυχίες που αντιμετωπίστηκαν από τον Μάιο, επιβεβαιώνει την καλή της υγεία. Διατηρεί τη δεύτερη θέση του έχοντας πουλήσει μεταξύ 56,7 και 58,7 εκατομμυρίων smartphone στον κόσμο, έναντι 54,2 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Και κάνει την τρύπα με την Apple που είχε ένα πολύ κακό τρίμηνο: μεταξύ 36, 4 και 38 εκατομμύρια iPhone πουλήθηκαν (41,3 εκατομμύρια το 2ο τρίμηνο του 2018). Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία Cupertino επιτρέπει στη Xiaomi και την Oppo να τα καταφέρουν και να πλησιάσουν επικίνδυνα κοντά στο βάθρο, ακόμα κι αν οι δύο ομάδες δεν είχαν ένα εξαιρετικό τέταρτο.

Διαβάστε επίσης: Huawei: Οι πωλήσεις smartphone αυξάνονται στην Ευρώπη

Διαφορετικά, μπορούμε επίσης να μάθουμε από αυτά τα δεδομένα ότι η LG συνεχίζει να βυθίζεται, ότι το HMD (Nokia) ανακάμπτει με καλή ανάπτυξη και ότι το Realme γίνεται σοβαρός αμφισβητίας. Η HTC και η Sony εξαφανίστηκαν από την κυκλοφορία τους, ενώ τα Google Pixels παραμένουν εξειδικευμένα.

Πίστωση: Αντίθετο
μήλο Samsung Huawei
Πίστωση: Analytics στρατηγικής