Η Samsung λανσάρει το Odyssey G9, μια τεράστια καμπύλη οθόνη 1440p 4940 ιντσών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung λανσάρει το Odyssey G9, μια τεράστια καμπύλη οθόνη 1440p 4940 ιντσών. Μεταξύ αυτής της νέας σειράς οθονών παιχνιδιών, ο κατασκευαστής παρουσίασε επίσης το Odyssey G7, μια λιγότερο επιβλητική έκδοση του G9, διαθέσιμη σε 27 ή 32 ίντσες. Η κυκλοφορία αυτών των οθονών έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Πίστωση: Samsung

Ενώ η παρουσίαση του Galaxy S11 ή S20 αναμένεται ακόμη για τις 11 Φεβρουαρίου 2020, η Samsung εκμεταλλεύτηκε το CES στο Λας Βέγκας για να επισημάνει τις άλλες καινοτομίες της. Μεταξύ αυτών, μια νέα γκάμα φουτουριστικών οθονών παιχνιδιών: το Odyssey G9 και G7. Αυτές οι δύο οθόνες απονεμήθηκαν και οι δύο στο Βραβεία CES Innovations, και σύμφωνα με τον κατασκευαστή ” τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των οθονών παιχνιδιών »

Τι είναι συγκεκριμένα; Είναι βέβαιο ότι το Odyssey G9 δεν αφήνει μάρμαρο, ο σχεδιασμός του σε κάθε περίπτωση. Αυτή η τεράστια οθόνη διαθέτει καμπύλη οθόνη 49 ιντσών 1000R, καμπυλότητα πολύ πιο κοντά στην ανθρώπινη περιφερειακή όραση (επίσης στα 1000R). Στην πραγματικότητα, οι χρήστες πρέπει να έχουν καλύτερη οπτική άνεση. Πρέπει να προσθέσουμε σε αυτό ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και σχεδόν άμεσο χρόνο απόκρισης 1 ms, για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την υστέρηση.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S11 (S20) – ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, προδιαγραφές, φωτογραφία και σχέδιο

Η Samsung έχει εξοπλίσει το Odyssey G9 με τις τεχνολογίες Nvidia’s G-Sync και AMD’s FreeSync για να εξασφαλίσει τον βέλτιστο συγχρονισμό με την κάρτα γραφικών, για να εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερο το jitter και το σχίσιμο. ” Χάρη σε αυτές τις δύο δυνατότητες, δεν χρειάζεται πλέον να επιλέξετε μια οθόνη σύμφωνα με τη μάρκα της κάρτας γραφικών της: η εμπειρία παιχνιδιού είναι δυναμική και εξαιρετικά ομαλή, όλα σε Full HD », λέει η εταιρεία.

Το Odyssey G9 προσφέρει έναν ορισμό σε Dual WQHD ή 5120 x 1440 pixels. Η πιστοποίηση HDR οθόνης είναι επίσης μέρος του παιχνιδιού, όπως και η τεχνολογία Quantum Dot, η οποία βρίσκεται ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις QLED της μάρκας. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η αποκατάσταση του 95% του χρωματικού χώρου. Στην πραγματικότητα, τα χρώματα υποτίθεται ότι είναι πιο ζωντανά και πιο φυσικά.

Odyssey G7, το πιο μέτριο G9

Συγκεκριμένα, το Odyssey G7 ενσωματώνει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού μεγάλου αδελφού του: 1000R καμπύλη οθόνη, 240 Hz, χρόνο απόκρισης 1ms, G-Sync και FreeSync. Μόνο η διαγώνια του πίνακα και ο ορισμός είναι πιο μέτριες. Το Odyssey G7 θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση 27 ή 32 ιντσών στον ορισμό WQHD, δηλαδή 2560 x 1440 pixel.

Και οι δύο οθόνες διαθέτουν θύρα HDMI 2.0, δύο DisplayPort 1.4, θύρα USB 3.0 και έξοδο ήχου για τη σύνδεση του ακουστικού παιχνιδιού. Προς το παρόν, η κυκλοφορία αυτών των δύο οθονών έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει καμία τιμή προς το παρόν, αλλά δεδομένης της πρότασης, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι μια υψηλή θέση αναμένεται εύρος, ίσως μεταξύ 1000 και 1500 €.

Πηγή: The Verge

Κυρτή οθόνη Samsung Odyssey G9
Πίστωση: Samsung