Η Samsung λανσάρει το πρώτο chip μνήμης RAM LPDDR5 12 GB στον κόσμο για smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή ενός chip μνήμης LPDDR5 με 12 GB μνήμης RAM. Προορίζεται κυρίως για συμβατά smartphone 5G, το στοιχείο υπόσχεται πολύ καλύτερη απόδοση από το τσιπ μνήμης LPDDR4X που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Δεν προκαλεί έκπληξη, όλα τα μάτια βλέπουν το Galaxy Note 10, του οποίου η επίσημη παρουσίαση πλησιάζει γρήγορα.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, η Samsung ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του το πρώτο τσιπ μνήμης LPDDR5 με 12 GB μνήμης RAMΑυτό το νέο chip διακρίνεται ιδιαίτερα από την υιοθέτηση της μορφής LPDDR5, η οποία θα αντικαταστήσει το LPDDR4X. Πέρυσι, η Samsung είχε ήδη χτυπήσει σκληρά παράγοντας το πρώτο τσιπ LPDDR5 8 GB. Από το 2020, ο κατασκευαστής στοχεύει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και να διαθέσει στην αγορά 16 GB μνήμης RAM LPDDR5.

Η Samsung ανακοινώνει ένα τσιπ μνήμης LPDDR5 με μνήμη RAM 12 GB… για το Galaxy Note 10 5G;

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή της Νότιας Κορέας, το τσιπ είναι ιδιαίτερα βελτιστοποιημένο για smartphone 5G. Το στοιχείο υπόσχεται επίσης καλύτερη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης και ταχύτητα μεταφοράς 5500 Mb / s, 1,3 φορές ταχύτερη από το προηγούμενο chip (4266 Mb / για το chip LPDDR4X). Σύμφωνα με τη Samsung, η μνήμη RAM 12 GB επιτρέπει στο τσιπ LPDDR5 να μεταφέρει 44 GB δεδομένων ή 12 ταινίες Full HD 3,7 GB η κάθε μία σε ένα δευτερόλεπτο. Το καλύτερο από όλα, το τσιπ καταναλώνει επίσης 30% λιγότερη ενέργεια από την έκδοση LPDDR4X.

“Με τη μαζική παραγωγή των 10nm 12GB LPDDR5, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την έγκαιρη κυκλοφορία των 5G smartphone για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.” ανακοινώνει ο Jung-bae Lee, αντιπρόεδρος της μνήμης στη Samsung. “Η Samsung είναι αποφασισμένη να εισαγάγει ταχέως τεχνολογίες κινητής μνήμης επόμενης γενιάς με αυξημένη απόδοση και χωρητικότητα.” παρέχει το πλαίσιο.

Υπενθυμίζοντας, η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή ενός τσιπ RAM 12 GB LPDDR4X τον περασμένο Μάρτιο. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια από αυτά τα δύο τσιπ θα ενσωματωθούν στην καρδιά του Galaxy Note 10. Θα διατηρήσει η Samsung αυτό το νέο τσιπ μνήμης LPDDR5 για τις συμβατές παραλλαγές 5G της νέας ναυαρχίδας της; Θα μάθουμε περισσότερα στις 7 Αυγούστου 2019, ημερομηνία παρουσίασης του Galaxy Note 10.

Πηγή: Επίσημος ιστότοπος της Samsung