Η Samsung λανσάρει έναν εξαιρετικά μικροσκοπικό αισθητήρα φωτογραφιών: 43,7 Mpx σε 5 mm², ένα ρεκόρ!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung δείχνει για άλλη μια φορά την κυριαρχία της φωτογραφίας σε smartphone: ο κατασκευαστής μόλις αποκάλυψε έναν νέο αισθητήρα “Isocell Slim GH1” μικροσκοπικός στο άκρο. Προσφέρει ανάλυση 43,7 Mpx σε χώρο μόλις 5 τετραγωνικών χιλιοστών.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί έναν τόσο ισχυρό αισθητήρα σε τόσο μικρό χώρο; Η Samsung παρουσίασε έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα 43,7 Mpx που ονομάζεται “Isocell Slim GH1” – ένα όνομα του οποίου η λέξη πρέπει να θυμόμαστε πάνω απ ‘όλα “Λεπτός” ή fin / petit στα γαλλικά. Επειδή όσον αφορά το μέγεθος, σπάζει πολλά ρεκόρ. Πρώτα απ ‘όλα, ο χώρος που καταλαμβάνεται από αυτόν τον αισθητήρα, ο οποίος είναι μόλις 5mm² – η Samsung δεν αναφέρει το πάχος της, αλλά φαίνεται ότι μιλάμε για τον γυμνό αισθητήρα χωρίς τη συσκευασία του.

Η Samsung σπάζει ένα νέο ρεκόρ μεγέθους με τον αισθητήρα Isocell Slim GH1

Στη συνέχεια, το μέγεθος των pixel του – πλάτους μόλις 0,7 microns, ή 0,1 microns μικρότερο από τα pixel των αισθητήρων Samsung 64 Mpx και 108 Mpx που μέχρι στιγμής διατηρούσαν την εγγραφή. Φυσικά, το μέγεθος αυτών των εικονοστοιχείων είναι ένα δίκοπο σπαθί. Ο αισθητήρας είναι ακατάλληλος, για παράδειγμα, για νυχτερινές φωτογραφίες σε αυτόν τον ορισμό. Είναι όμως δυνατό να συνδυάσετε τις πληροφορίες των 4 pixel για να έχετε μια φωτεινότερη εικόνα 12 megapixel όποτε χρειάζεται. Μια τεχνολογία γνωστή στη Samsung ως Tetracell.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσιάζει τον πρώτο αισθητήρα φωτογραφιών 108 megapixel σε συνεργασία με την Xiaomi

Αυτά τα τσιπ είναι επίσης εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης και αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης. Και μπορούν να τραβήξουν βίντεο 4K χωρίς να μειώσουν πάρα πολύ το οπτικό πεδίο, όπως κάνουν άλλοι μικροσκοπικοί αισθητήρες. Για να πιστέψουμε τη Samsung, αυτοί οι νέοι αισθητήρες «Θα οδηγήσει σε καλύτερα σχέδια και εξαιρετικές εμπειρίες απεικόνισης στα smartphone του αύριο». Η μαζική παραγωγή ξεκινά μέχρι το τέλος του έτους, με τα πρώτα smartphone με αισθητήρα GH1 στην αγορά να ξεκινούν το 2020.