Η Samsung κλείνει το τμήμα της CPU για κινητές συσκευές: Τα Exynos SoCs θα αντικατασταθούν σύντομα από το Snapdragon;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 19 Ιουνίου 2020 στις 16 ώρες και 44 λεπτά

Η Samsung βρίσκεται στη διαδικασία τερματισμού ενός ερευνητικού κέντρου Mobile CPU που παρήγαγε τους προσαρμοσμένους πυρήνες που βρέθηκαν στα Exynos SoCs. Η εταιρεία εξηγεί ότι δεν καταφέρνει πλέον να παραμείνει ανταγωνιστική διεθνώς και ως εκ τούτου χωρίζει από 290 υπαλλήλους. Τελικά, τα Exynos SoCs θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το Snapdragon ή να χρησιμοποιούν τυπικά μαθήματα ARM, όπως τα τσιπ Kirin σε smartphone Huawei.

Η Samsung ανακοινώνει το κλείσιμο ενός τμήματος που εξατομικεύει τα SoCs Exynos για κινητά. Η Samsung Systems LSI (Large Scale Integration) απασχολούσε 290 μηχανικούς στο Ώστιν (Τέξας) και στο Σαν Χοσέ (Καλιφόρνια). Οι τελευταίοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους σύμφωνα με έγγραφα που είδαν η Αρχή Android στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η Samsung εξηγεί σε μια δήλωση: «Αφού εξέτασε το τμήμα LSI συστήματος και την ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστικός στην παγκόσμια αγορά, η Samsung αποφάσισε να το κάνει [se séparer, traduit de ‘transition’ dans le texte d’origine, ndlr] μέρος των ομάδων Ε & Α μας στο Ώστιν και το Σαν Χοσέ ».

Η Samsung σταματά να προσαρμόζει τους πυρήνες CPU των Exynos SoCs

Δεδομένου ότι η Samsung κατασκευάζει τα δικά της SoC, η εταιρεία προσαρμόζει τα σχέδια ARM – και από το 2016 και το Exynos 8890 του Galaxy S7, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει τους δικούς της προσαρμοσμένους πυρήνες CPU, που ονομάζονται Mongoose. Αυτά παρέμειναν συχνά πιο αποτελεσματικά από τα τυπικά ισοδύναμά τους. Αυτό όμως ήταν αλήθεια για αρκετές γενιές. Το Exynos SoC του S10, για παράδειγμα, προσφέρει καλύτερη απόδοση ενός πυρήνα από ένα αντίστοιχο Snapdragon 855. Αλλά το τσιπ της Qualcomm, το οποίο εξοπλίζει τις αμερικανικές εκδόσεις του Galaxy, αποδεικνύεται επίσης πιο αποτελεσματικό σε σχεδόν όλους τους άλλους τομείς.

Διαβάστε επίσης: Galaxy S11 – Η Samsung παρουσιάζει την οθόνη Exynos 990 SoC και Teases 120Hz

Το μέλλον είναι ακόμα αρκετά αβέβαιο: το τέλος των προσαρμοσμένων καρδιών στα Exynos SoCs δεν σημαίνει από μόνο του το τέλος των Exynos SoCs. Η Samsung θα μπορούσε τώρα απλά να κατασκευάσει τα SoC της από τυπικά σχέδια ARM ή από ημι-προσαρμοσμένες εκδόσεις. Θα μπορούσε επίσης να γενικεύσει τη χρήση του SoC Snapdragon – αλλά και πάλι, σε αυτό το σημείο, αυτό είναι καθαρή κερδοσκοπία. Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Αρχή Android