Η Samsung και η Xiaomi χτύπησαν σκληρά στην Ευρώπη, κατάρρευσε η Apple και η Huawei

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung και η Xiaomi πέτυχαν πολύ ισχυρές επιδόσεις στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Η Samsung εδραιώνει την ηγετική της θέση, καθώς οι Huawei, και η Apple είχαν χαμηλό τρίμηνο.

Το Galaxy A50 είναι το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Η εταιρεία ανάλυσης Canalys, ειδικευμένη στην αγορά τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα στην αγορά smartphone, παρουσίασε τα αποτελέσματα των πωλήσεων smartphone στην Ευρώπη για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Και Η Samsung παραμένει ισχυρός ηγέτης αυτής της ταξινόμησης. Με 18,3 εκατομμύρια κινητά πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου στην παλιά ήπειρο, αύξηση 20% σε σύγκριση με πέρυσι, κέρδισε ένα αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς 40,6%.

Η Samsung και η Xiaomi σε εξαιρετική κατάσταση στις πωλήσεις smartphone στην Ευρώπη

Η Samsung δεν ανησυχούσε καθόλου κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίου τριμήνου, καθώς εκτός από τα εξαιρετικά αποτελέσματα, είδε ότι οι δύο καταδιώκτες της έπεσαν σε μεγάλο βαθμό. Η Huawei πούλησε 8,5 εκατομμύρια smartphone, έναντι 10,1 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Πτώση 16% και μερίδιο αγοράς που μειώθηκε από 22,4% σε 18,8%. Ο φόβος της απώλειας του Android στα smartphone της Huawei που προκλήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του κινεζικού ομίλου είχε επομένως ισχυρό αντίκτυπο στις πωλήσεις της Huawei. Από την πλευρά της, η Apple πούλησε 6,4 εκατομμύρια iPhone, 17% λιγότερο από ό, τι το 2018, με μερίδιο αγοράς 14,1%.

Διαβάστε επίσης: Οι πωλήσεις smartphone παραμένουν σε ελεύθερη πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Από την πλευρά της, η Xiaomi ενοποιεί την τέταρτη θέση της και επιστρέφει έντονα στην Apple χάρη σε ένα εξαιρετικό τρίμηνο. Η αύξηση 48% της επέτρεψε να πουλήσει 4,3 εκατομμύρια smartphone στην Ευρώπη, δίνοντάς της μερίδιο αγοράς 9,6%. Πίσω, η HMD Global (Nokia) μειώθηκε κατά 18%. Σημειώστε ότι σε διεθνές επίπεδο, η Apple έχει γίνει ο παγκόσμιος αριθμός 4 πίσω από το Oppo, το οποίο είναι επιτυχημένο στην Κίνα. Και ότι η Huawei συνεχίζει να προχωρά, και πάλι χάρη στις επιδόσεις της στην εγχώρια αγορά της.

Τέλος, ο Canalys αποκαλύπτει την ταυτότητα του πέντε smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2019: το Galaxy A50 είναι πρώτο (3,2 εκατομμύρια πωλήσεις), ακολουθούμενο από το Galaxy A40 (2,2 εκατομμύρια), το Xiaomi Redmi Note 7 (2 εκατομμύρια), το Galaxy A20e (1,9 εκατομμύρια ) και τέλος το iPhone XR (1,8 εκατομμύρια).

samia xiaomi

Πηγή: Canalys