Η Samsung θα κατασκευάσει σύντομα το Galaxy A από κινέζους κατασκευαστές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung θα κατασκευάσει σύντομα το Galaxy A από κινέζους κατασκευαστές. Η εταιρεία υιοθετεί μια νέα στρατηγική ενόψει του συνεχώς ισχυρότερου ανταγωνισμού από κινέζους κατασκευαστές όπως η Huawei και η Xiaomi. Η Samsung θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές αυτής της δημοφιλούς γραμμής και να εισέλθει σε νέες αγορές. Στην Ευρώπη, πέντε από τα έξι κορυφαία smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το Galaxy A.

Στην Ευρώπη, οι συσκευές Galaxy A και άλλες συσκευές entry-level από τη μάρκα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στους καταναλωτές, κυρίως χάρη στα ποικίλα εύρη τιμών τους. Από τις έξι συσκευές με τις καλύτερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, πέντε είναι το Galaxy A. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές δεν πωλούνται επίσης σε αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας.

Οι καταναλωτές προτιμούν τα Huawei και Xiaomi από αυτά. Μόνο οι δύο μάρκες αντιπροσωπεύουν το 48% της αγοράς του Μεσαίου Βασιλείου. Η Samsung χάνει το έδαφος και θέλει απολύτως να την κερδίσει. Με πτώση 52% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία θα αλλάξει τη στρατηγική της.

Σύμφωνα με έγγραφα που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters, η εταιρεία θα αναθέσει υπεργολαβικά το 15% της παραγωγής των smartphone της πρώτης τιμής σε έναν κινέζικο κατασκευαστή. Μια μάλλον εκπληκτική ανάκαμψη: τον Οκτώβριο του 2019, η Samsung έκλεισε το τελευταίο κινέζικο εργοστάσιο υπέρ της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ. Με αυτόν τον ελιγμό, η Samsung θέλει απλά να μειώσει το κόστος παραγωγής και να προσφέρει λιγότερο ακριβές συσκευές.

Η Samsung θα επέλεγε τον κατασκευαστή Wingtech: ειρωνικά, η εταιρεία κατασκευάζει επίσης smartphone για Xiaomi και Huawei. Επίσης σύμφωνα με το Reuters, από τα 300 εκατομμύρια συσκευές που σκοπεύει να πουλήσει η Samsung το 2020, 60 εκατομμύρια θα πρέπει να κατασκευάζονται από υπεργολάβους. Το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του συνολικού αποθέματος smartphone του κατασκευαστή.

Διαβάστε επίσης: Galaxy Fold 2 – Η Samsung πρέπει να βρει 6 εκατομμύρια πελάτες για το αναδιπλούμενο smartphone της το 2020

Φθηνότερα συστατικά

Η Samsung δεν μπορεί να πολεμήσει εναντίον της Huawei και της Xiaomi. Χρησιμοποιώντας το Wingtech, η Samsung θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με μια πηγή στο αρχείο, η Wingtech μπορεί να πάρει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να φτιάξει ένα smartphone με 30% λιγότερο από ό, τι πληρώνει η Samsung Electronics στο Βιετνάμ (η Samsung διαθέτει τρία εργοστάσια εκεί που κατασκευάζουν smartphone και τηλεοράσεις).

Τα πρώτα smartphone που επηρεάζονται από αυτήν τη νέα στρατηγική θα πρέπει επομένως να είναι το Samsung Galaxy A-Series. Η Samsung βασίζεται στην ποιότητα των συσκευών της σειράς Α και στις νέες, πιο επιθετικές τιμές της για να εδραιωθεί περισσότερο στην Κίνα, τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα την Ινδία.

Επιπλέον, η Samsung ελπίζει εκμεταλλευτείτε την Huawei και επωφεληθείτε από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για να προσφέρουμε smartphone εισόδου και μεσαίας κατηγορίας με υπηρεσίες και εφαρμογές Google.

Θα μειωθεί η ποιότητα;

Είναι σημαντικό να μειωθεί το κόστος για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα με την Huawei και άλλες κινεζικές μάρκες », Μια άλλη πηγή κοντά στη Samsung είπε στο Reuters. Αντιμέτωποι με αυτήν τη μείωση, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ρωτήσουν εάν η ποιότητα δεν θα μειωθεί επίσης. Μετεγκατάσταση στο Wingtech, η Samsung δεν θα έχει πλέον 100% έλεγχο στην κατασκευή των συσκευών της.

Η Samsung διαβεβαίωσε το Reuters ότι η εταιρεία θα παρακολουθεί απόλυτα και προσεκτικά την ποιότητα και το σχεδιασμό των προϊόντων. Ακόμα μια άλλη πηγή υπενθυμίζει στις στήλες του Reuters ότι ορισμένοι από τους Κινέζους κατασκευαστές τείνουν να παραλείπουν βήματα στη διαδικασία κατασκευής για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό επηρεάζει αναπόφευκτα την ποιότητα και την αξιοπιστία της συσκευής.

Πηγή: Reuters