Η Samsung θέλει να τοποθετήσει διαφημίσεις σε smartphone Galaxy

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα νέο εμπορικό σήμα που έχει καταχωριστεί στην Ευρώπη από τη Samsung αποκαλύπτει ότι ο κατασκευαστής σκέφτεται να τοποθετήσει διαφημίσεις σε smartphone Galaxy. Η Samsung Mobile Ads περιγράφεται πράγματι ως μια εφαρμογή της οποίας σκοπός είναι η διαφήμιση στα smartphone του κατασκευαστή.

Οι Ιταλοί συνάδελφοί μας από το Tutto Android παρατήρησαν ότι η Samsung έχει καταθέσει ένα νέο εμπορικό σήμα στο ευρωπαϊκό γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή η κατάθεση αφορά το μάλλον υποβλητικό σήμα “Διαφημίσεις για κινητά Samsung”. Περιγράφεται ως στόχευση smartphone, tablet, υπολογιστών, λογισμικού (κατηγορία 9) – και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς σκοπούς – συμπεριλαμβανομένων “Προώθηση αγαθών και υπηρεσιών τρίτων” (κατηγορία 35).

Η Samsung εγγράφει την επωνυμία Mobile Ads, για να εμφανίζει διαφημίσεις σε ορισμένα smartphone

Είχαμε ήδη δει πολλούς κινέζους κατασκευαστές, όπως η Xiaomi, η Huawei ή η Honor, να προωθούν διαφημίσεις σε smartphone της σειράς τους. Μερικές φορές προκαλούν μνησικακίες των χρηστών, όπως όταν οι διαφημίσεις της Booking.com «κατά λάθος» κατέληξαν στις οθόνες κλειδώματος εκατομμυρίων συσκευών. Η πρακτική μπορεί να είναι προσβλητική, αλλά είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς ή πότε η Samsung σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη νέα δυνατότητα.

Και ειδικά σε ποια smartphone: φαίνεται πράγματι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο κατασκευαστής θα αρχίσει να μεταδίδει διαφημίσεις στα πιο προηγμένα smartphone του. Από την άλλη πλευρά, σε μερικές αναφορές σε επίπεδο εισόδου και μεσαίου εύρους, αυτός ο τύπος συσκευής θα μπορούσε να επιτρέψει στον κατασκευαστή να μειώσει τις τιμές του. Απομένει επίσης να δούμε ποια θα είναι η πολιτική της Samsung όσον αφορά το απόρρητο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς προφανώς θα στοχεύει το μάρκετινγκ.

Διαβάστε επίσης: Galaxy Note 9 – Η Samsung ενοχλεί τους ιδιοκτήτες άλλων γαλαξιών με διαφημίσεις

Τα smartphone του Galaxy χρηματοδοτούνται εν μέρει από διαφημίσεις; Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στην περιοχή σχολίων.

Πηγή: Tutto Android