Η Samsung θέλει να κάνει το Android Messages την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Η Samsung θέλει να κάνει το Android Messages την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Μετατόπιση. ο 5 Αυγ 2019 στις 10 ώρες και 43 λεπτά

Η Samsung θα μπορούσε να αντικαταστήσει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με Android Messages σε ορισμένες αγορές. Η ομάδα θέλει τους χρήστες των smartphone να μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία RCS, αλλά η χαοτική ανάπτυξη αυτής περιπλέκει την υιοθέτησή της. Ωστόσο, η Google κατάφερε να παρακάμψει τους φορείς εκμετάλλευσης για να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι γίνεται αν η Samsung αντικαταστήσει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με Android Messages ως την προεπιλεγμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων στα smartphone της; Ένα τέτοιο έργο θα ήταν σε κάθε περίπτωση στα κουτιά, διαβεβαιώνει έναν χρήστη στο Reddit, που ανέφερε η PhoneArena και ο οποίος εμφανίζεται ως μηχανικός που εργάζεται για τον κατασκευαστή της Νότιας Κορέας. Μια αλλαγή που θα συνδέεται με το RCS, την τεχνολογία που πρέπει να αντικαταστήσει τα SMS για να επωφεληθούν από τις βελτιωμένες επιλογές συνομιλίας, όπως οι εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων.

Η Samsung θα μπορούσε να στοιχηματίσει σε Android Messages για συμβατότητα RCS

Η πηγή μιλά κυρίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μιλά για ένα “πονοκέφαλος” για την ανάπτυξη του RCS. Ορισμένοι χειριστές αρνούνται να το υιοθετήσουν επειδή αντιπροσωπεύει απειλή για τα εισοδήματα των χειριστών, για τους οποίους είναι πιο ενδιαφέρον να χρεώνουμε SMS και MMS, άλλοι εργάζονται σε αυτό, αλλά ο καθένας στη δική τους γωνία. Η Samsung – όπως όλοι οι άλλοι – θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει και στη συνέχεια θα στηριζόταν στη Google για να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στις συσκευές της, μέσω των Android Messages.

Διαβάστε επίσης: Το SMS θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από το RCS, αλλά τι είναι αυτό;

Προς το παρόν, η Google κυκλοφόρησε RCS σε Android Messages μόνο για τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, υπερισχύοντας των παρόχων. Είναι επομένως πολύ πιθανό η Samsung να αποφασίσει σύντομα να επισημάνει Android Messages στη Γαλλία παρά τη δική της εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Ως υπενθύμιση, το RCS σάς επιτρέπει να ξεπεράσετε το όριο των 160 χαρακτήρων ανά μήνυμα, να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο, να εισαγάγετε emoji και να επωφεληθείτε από μια πληθώρα πρόσθετων επιλογών.

Πηγή: PhonArena