Η Samsung είναι η αγαπημένη μάρκα smartphone των Γάλλων μπροστά από την Apple και τη Huawei

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ποιες είναι οι αγαπημένες μάρκες smartphone των Γάλλων το 2019; Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι η Samsung είναι πολύ μπροστά από την Apple. Το 36% των Γάλλων κατέχουν ένα smartphone από τον κορεάτικο γίγαντα έναντι 24% για τη μάρκα μήλων. Η Huawei καταλαμβάνει το τρίτο βήμα στο βάθρο με μερίδιο αγοράς 12%.

Οι τάσεις στην αγορά smartphone στη Γαλλία δεν αντικατοπτρίζουν αυτές της παγκόσμιας αγοράς. Ενώ η Samsung εξακολουθεί να κατέχει μια αδιαμφισβήτητη πρώτη θέση, η Huawei έχει πλέον καθιερωθεί ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων. Η Apple, η οποία εγκατέλειψε τη δεύτερη θέση της πριν από δύο χρόνια, τώρα βρίσκεται στη διαδικασία υποβάθμισης στην τέταρτη θέση υπέρ της Xiaomi, η οποία συνεχίζει να κερδίζει δυναμική. Ωστόσο, τα δεδομένα της Statista χρωματίζουν μια διαφορετική εικόνα για τη γαλλική αγορά.

Η Samsung παραμένει μακράν η προτιμώμενη μάρκα smartphone στη Γαλλία

36% των Γάλλων χρησιμοποιούν smartphone Samsung. Ο κορεάτης κατασκευαστής είναι η πρώτη μάρκα στη Γαλλία. Η Apple, που είναι το επίκεντρο της προσοχής χθες με το Keynote της αφιερωμένο στην παρουσίαση του νέου iPhone 11, είναι λιγότερο γνωστή στη Γαλλία από ό, τι στον κόσμο. Η μάρκα μήλων είναι πράγματι η δεύτερη με μερίδιο αγοράς 24%, είναι 12 βαθμοί λιγότερο από τη Samsung. Ταυτόχρονα, η εταιρεία διατηρεί το ίδιο κενό (12 βαθμοί) σε σύγκριση με την Huawei, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12%.

Δύο ιστορικές μάρκες παραμένουν στις καρδιές των Γάλλων από τότε Η Sony και η Nokia κατέχουν την 4η και την 5η θέση στην κατάταξη με αντίστοιχα μερίδια αγοράς 6% και 2%. Ένα εκπληκτικό εύρημα, ωστόσο, είναι η απουσία της Xiaomi στην κορυφή 5. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε την κατάταξή της, καθώς οι υπόλοιπες μάρκες ομαδοποιούνται σε μια κατηγορία «Άλλα». Μοιράζονται το υπόλοιπο 20% του μεριδίου αγοράς. Τέλος, σημειώστε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο με δείγμα 11.327 ενηλίκων το πρώτο τρίμηνο του 2019. Μόνο μία απάντηση ήταν δυνατή.

Samsung, Apple, Huawei, Γαλλία

Πηγή: Statista