Η Samsung διπλασιάζεται στην Apple σε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung παρουσίασε τα πρώτα της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Περισσότερο από μια πραγματική παρουσίαση, είναι περισσότερο μια επίδειξη των πιθανών δυνατοτήτων της συσκευής. Ως επίδειξη, ένα μάθημα γυμναστικής που θυμίζει τα συνέδρια της Nintendo αφιερωμένα στο Wii Fit. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να δούμε σε αυτήν την παρουσίαση μια μικρή αντιμετώπιση στην Apple.

Πίστωση: Samsung

Δεν είναι ανοιχτό μυστικό ότι η Apple έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την επαυξημένη πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Το Apple Glass εκκρεμεί. Γι ‘αυτό η εταιρεία Cupertino υπέγραψε συνεργασία με τη Valve τον Νοέμβριο του 2019 για να επιταχύνει την ανάπτυξή τους. Η εταιρεία που διαθέτει το Steam έχει μια σταθερή εμπειρία στην εικονική πραγματικότητα, ειδικά από την κυκλοφορία της πλατφόρμας Steam VR και τα ακουστικά VR της, το Valve Index.

Και σαν ένα ωραίο μυστήριο, η Samsung αποφάσισε να παρουσιάσει το πρώτο της πρωτότυπο γυαλί AR στο CES 2020 στο Λας Βέγκας. Δεν υπάρχει όνομα, τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά μια απλή επίδειξη στη σκηνή για να αποκαλυφθούν οι δυνατότητές τους. Για να το κάνει αυτό, ο κατασκευαστής προσέφερε στο κοινό να παρακολουθήσει ένα μάθημα γυμναστικής επαυξημένης πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει το Apple Glass, το iPhone SE 2 και ένα νέο iPad Pro στις αρχές του 2020

Exoskeleton, γυαλιά AR και μαθήματα γυμναστικής

Για να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα, η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε αυτήν την μάλλον ειδική προπόνηση για να επισημάνει το GEMS (Σύστημα βελτίωσης και κίνησης βάδισης), ένα εξωσκελετό που χρησιμοποιήθηκε εδώ για να αναλύσει τις κινήσεις της αθλήτριας στη σκηνή. Ένας εικονικός προπονητής προβάλλεται σε μια οθόνη πίσω της και στη συνέχεια σχολίασε την απόδοσή της, ανταμείβοντας την με ” Καλό “ή” Διατηρήστε την ισορροπία σας “ ενίοτε.

Στο τέλος αυτής της συνεδρίας που θυμίζει τις θρυλικές παρουσιάσεις της Nintendo με το Wii Fit, ο αθλητής ανακοίνωσε χωρίς προειδοποίηση: Και τώρα, έβαλα τα γυαλιά μου επαυξημένης πραγματικότητας ». Μόλις ενεργοποιηθούν τα γυαλιά, ο εικονικός προπονητής υλοποιείται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Μερικές κινήσεις χεριών αρκούν για να επιλέξετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ας πάμε για μια νέα συνεδρία, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του εικονικού προπονητή στο AR, ο οποίος ήταν επίσης σε θέση να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις όπως εξηγείται στο συναδέλφους από τον ιστότοπο οδηγών του Tom.

Δεν δόθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά ο υπάλληλος της Samsung συνέδεσε ένα καλώδιο από τον κορμό GEMS στα γυαλιά AR, υποδηλώνοντας ότι τα γυαλιά πρέπει να είναι συνδεδεμένα σε μια συσκευή (ή τουλάχιστον πηγή ισχύος) για λειτουργία. Ακόμα κι αν αυτό το demo παρέμεινε βασικό, η Samsung έχει μεταφέρει το μήνυμα στους ανταγωνιστές της: «και εμείς θα κάνουμε επαυξημένη πραγματικότητα». Και ίσως νωρίτερα από ό, τι νομίζετε. Από την πλευρά της, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια ολογραφική τεχνική εμφάνισης για το Apple Glass, μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Πηγή: Οδηγός του Τομ