Η Samsung δεν θα κατασκευάζει πλέον smartphone στην Κίνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung απέτυχε να εδραιωθεί στην κινεζική αγορά, αντιμέτωπη με έναν σκληρό ανταγωνισμό από τοπικούς κατασκευαστές που ειδικεύονται στην είσοδο και τη μεσαία σειρά. Η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει σύντομα το μόνο κινεζικό εργοστάσιό της στο Huizhou, στα νότια της χώρας.

Ήδη τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε αμφιβολίες για τις φιλοδοξίες της Samsung στην Κίνα, τόσο όσον αφορά την παραγωγή όσο και τη διανομή. Σύμφωνα με το Reuters, ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο ανακοίνωσε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ότι ήθελε να σταματήσει την παραγωγή στη χώρα.

Η παραγωγή τηλεφώνων Samsung θα γίνεται από εργοστάσια στο Βιετνάμ και την Ινδία

Η συναρμολόγηση smartphone Samsung στην Κίνα είχε ήδη μειωθεί λόγω της αύξησης του κόστους εργασίας. Η Κορέα είχε μόνο ένα εργοστάσιο σε λειτουργία στο Χουιζού. Σύμφωνα με τον κορεατικό Τύπο, απασχολούνται περίπου 6.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κάνει περισσότερα από 60 εκατομμύρια smartphone ετησίως. Ένα σχετικά μεγάλο σχήμα, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του όγκου πωλήσεων της Samsung.

Προς το παρόν, η Samsung θέλει να συνεχίσει να διανέμει τα προϊόντα της στην Κίνα, όπου το μερίδιο αγοράς της έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, ήταν μόνο 1% στη χώρα, ενώ ο κατασκευαστής παραμένει προς το παρόν ο παγκόσμιος νούμερο ένα, σε βάρος του αντιπάλου της Huawei που τιμωρήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Κίνα, ωστόσο, η Samsung δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει την Huawei. Η εταιρεία έχει ανανεωμένο ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο από τότε που η εταιρεία απαγορεύτηκε από όλες τις συναλλαγές με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες κινεζικές πωλήσεις του Mate 30. Για τη Sasmsung, είναι επομένως αδύνατο να πολεμήσεις σε τέτοιες συνθήκες.

Όπως η Sony, η οποία μετέφερε την κινεζική της παραγωγή στην Ταϊλάνδη, η Samsung κλείνει επίσης το κινεζικό της εργοστάσιο για να εντοπίσει την παραγωγή της στο Βιετνάμ και την Ινδία. Από αυτό το καλοκαίρι, ο κατασκευαστής άνοιξε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής smartphone στον κόσμο στο Νέο Δελχί.

Πηγή: Reuters