Η Samsung αναφέρει μείωση 52% στα κέρδη παρά την επιτυχία του Galaxy Note 10

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 38 λεπτά

Η Samsung Electronics ανακοινώνει πτώση 52% στα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Παρά την επιτυχία των Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+, ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας αποκαλύπτει για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο τα αποτελέσματα κατάπτωση. Η εταιρεία υποφέρει ιδιαίτερα από την πτώση των τιμών των chip μνήμης. Για να ανεβάσει τη γραμμή, η Samsung προχωρά στην έλευση των συμβατών smartphone 5G και των πτυσσόμενων τηλεφώνων.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Samsung πέτυχε έσοδα 62 τρισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 53 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω 5%) και λειτουργικά κέρδη 7,78 δισεκατομμυρίων γουόν. (περίπου 6,71 δισεκατομμύρια δολάρια), μειώθηκε κατά 56% από πέρυσι. Υπενθυμίζοντας, η Samsung είχε ήδη ανακοινώσει πτώση 53% στα κέρδη της το 2ο τρίμηνο του 2019. Ίδια ιστορία το πρώτο τρίμηνο του έτους με πτώση περίπου 50%.

Παρά την επιτυχία του Galaxy Note 10, η Samsung αναφέρει καταστροφικά αποτελέσματα

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας του ομίλου, από την άλλη πλευρά, δημιούργησε πωλήσεις 29,25 δισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια), σε 17% αύξηση σε σύγκριση με το 2018, και κέρδος 2,92 δισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), αύξηση 32%.

Η Samsung αποδίδει αυτά τα καλά αποτελέσματα στην επιτυχία των Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+ και των τελευταίων μοντέλων της σειράς Galaxy A. Τους τελευταίους μήνες, η μάρκα έχει ενισχύσει την προσφορά της μεσαίας κατηγορίας με συσκευές όπως το Galaxy A80. Για να αντισταθεί στον κινεζικό ανταγωνισμό, που ενσωματώνεται ειδικότερα από τη Xiaomi, η Samsung έχει προσθέσει καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως έναν περιστρεφόμενο αισθητήρα φωτογραφιών, στα πιο προσιτά smartphone της.

Στο δελτίο τύπου του, ο κατασκευαστής καθορίζει αυτό Τα Note 10s πωλούνται πολύ καλύτερα από τα Note 9s το 2018. Ο όμιλος της Νότιας Κορέας επισημαίνει επίσης μια αύξηση στις πωλήσεις οθονών OLED για smartphone. Ως υπενθύμιση, ο κατασκευαστής προμηθεύει κυρίως τα πάνελ των τελευταίων iPhone της Apple.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα σταθμίζονται ως επί το πλείστον κατά η πτώση στην τιμή των τσιπ μνήμης. ” Τα έσοδα στον τομέα της μνήμης μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι τιμές των chip μνήμης συνέχισαν την πτωτική τους τάση » επισημαίνει τη Samsung. Το 2018, η Samsung είχε κερδίσει σημαντικά κέρδη με μάρκες DRAM και NAND. Όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, η αύξηση των τιμών που καταγράφηκε το 2018 ακολουθήθηκε από μια απότομη πτώση που αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Η Samsung στοιχηματίζει στο 5G και στο Galaxy Fold 2

Για να ανέβει στην πλαγιά το 2020, η Samsung θα βασιστεί κυρίως στην άφιξη του 5G και στην ελκυστικότητα των πτυσσόμενων smartphone. “Για το 2020, η Samsung αναμένει αύξηση των πωλήσεων προϊόντων 5G και αναδιπλούμενων συσκευών” διαβεβαιώνει την εταιρεία. Φέτος, η ομάδα έχει ήδη διαθέσει πολλά smartphone 5G, όπως το Galaxy S10 + 5G, το Galaxy Note 10+ 5G ή το Galaxy A90 5G. Η Samsung έχει δεσμευτεί να λανσάρει ακόμη πιο συμβατές παραλλαγές από το επόμενο έτος.

Η Samsung βασίζεται επίσης στην επιτυχία των μελλοντικών πτυσσόμενων smartphone της για να αποφέρει σημαντικά κέρδη. Από τον Μάρτιο του 2020, η μάρκα θα παρουσίαζε επίσης το Galaxy Fold 2, ένα κάθετα αναδιπλούμενο smartphone όπως ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Αυτή η παραλλαγή αναμένεται να είναι πιο προσιτή από το πρώτο Galaxy Fold, το οποίο πούλησε πάνω από 2.000 €.