Η Samsung ανακοινώνει πτώση 53% στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung σημείωσε καθαρό κέρδος κατά 53% το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Ο κατασκευαστής εξηγεί αυτήν την πτώση από την πτώση της τιμής των τσιπ μνήμης και τη μικτή επιτυχία του Galaxy S10, των τελευταίων κορυφαίων ναυαρχίδων του. Ωστόσο, χάρη στις πολλές συσκευές μεσαίας κατηγορίας, το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Samsung σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις smartphone.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, η Samsung παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019, η εταιρεία της Νότιας Κορέας ανέφερε καθαρό κέρδος 5,80 δισεκατομμυρίων γουάν (ή 4,38 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένο κατά 53% από την ίδια περίοδο ετησίως. αργότερο. Ταυτόχρονα, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν ακόμη και κατά 56%, έναντι 4% για τον κύκλο εργασιών, το οποίο εξακολουθεί να ανέρχεται στα 42,61 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζοντας, η Samsung είχε ήδη ανακοινώσει πτώση άνω του 50% των κερδών της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Samsung: τα αποτελέσματα της εταιρείας μειώθηκαν μειώνοντας τις τιμές των chip μνήμης

Για άλλη μια φορά, η Samsung πήρε το βάρος “Η συνεχής πτώση των τιμών στην αγορά τσιπ μνήμης”. Πέρυσι, ο κατασκευαστής κέρδισε σημαντικά κέρδη με το μάρκετινγκ των δίσκων μνήμης DRAM και NAND. Έτσι, η Samsung κατάφερε να αντισταθμίσει τις απογοητευτικές πωλήσεις των Galaxy S9 και Note 9. Στο δελτίο τύπου της, η Samsung διαβεβαιώνει και ισχυρίζεται ότι έχει παρατηρήσει “Περιορισμένη επανεκκίνηση της ζήτησης” τσιπ μνήμης κατά το 2ο τρίμηνο.

Από την πλευρά του κινητού, η Samsung ανακοινώνει ότι ηχογράφησε αύξηση των πωλήσεων smartphone χάρη στην επιτυχία της σειράς Galaxy A, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy A50 και Galaxy A70. Το νέο μεσαίο εύρος της μάρκας κατάφερε προφανώς να κερδίσει τους καταναλωτές χάρη στην εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών που πρόσφατα προορίζονταν για πιο ακριβά τερματικά. Θεωρούμε ιδιαίτερα τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και τον τριπλό αισθητήρα φωτογραφιών.

Τα Galaxy S10 έχουν μικτή επιτυχία, παραδέχεται η Samsung

Από την άλλη πλευρά, το Galaxy S10, τα πιο πρόσφατα smartphones της μάρκας, αγωνίζονται να πείσουν τους αγοραστές. “Οι κορυφαίες πωλήσεις μειώθηκαν λόγω της χαμηλής δυναμικής των πωλήσεων για το Galaxy S10 και της στάσιμης ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας” εξηγεί ο οικοδόμος. Η Samsung προχωρά στην καθυστερημένη κυκλοφορία του Galaxy Fold, του πρώτου πτυσσόμενου smartphone και του Galaxy Note 10 για να ανταγωνιστεί την Apple και τη Huawei στην κατηγορία premium, το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Πηγή: Samsung