Η Samsung έχει βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από τις εγκοπές χωρίς αναδυόμενη κάμερα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung έχει βρει ένα νέο τέχνασμα για την κατασκευή smartphone από άκρη σε άκρη χωρίς εγκοπές ή τρύπες και που δεν χρειάζονται αναδυόμενη κάμερα. Η εταιρεία μόλις απέκτησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μηχανισμό ολίσθησης και ευέλικτης οθόνης που μπορεί να ολισθαίνει κάθετα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό το νέο εύρημα έχει πολλές χρήσεις εδώ.

Το μέλλον των smartphone περνά από ευέλικτες οθόνες; Είναι προφανώς το στοίχημα της Samsung που πολλαπλασιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτόν τον τομέα για αρκετούς μήνες. Το τελευταίο του χορηγήθηκε στις 3 Οκτωβρίου από τον WIPO, τον παγκόσμιο οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2019 σχετίζεται με ένα ευέλικτη ηλεκτρονική συσκευή οθόνης. Είναι αρκετά παρόμοιο με την επεκτάσιμη ιδέα smartphone της Samsung που ανακαλύψαμε πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά ο σχεδιασμός και η λειτουργία τους είναι εντελώς διαφορετική.

Samsung: Σύντομα θα είναι smartphone χωρίς περιθώρια που δεν χρειάζονται εγκοπή ή αναδυόμενη κάμερα

Τα σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δείχνουν ένα φαινομενικά κανονικό smartphone που διαθέτει ευέλικτη οθόνη που κυλά προς τα πάνω. Ο χρήστης θα μπορεί να το σύρει προς τα κάτω, μετά τον οποίο οι μπροστινοί αισθητήρες εμφανίζονται στο πάνω μέρος της συσκευής. Είναι επίσης δυνατό να σύρετε την οθόνη προς την αντίθετη κατεύθυνση για να κρύψετε ξανά τους αισθητήρες. Λαμβάνουμε λοιπόν ένα smartphone από άκρη σε άκρη που μπορεί να κάνει χωρίς τρύπα στην οθόνη, καθώς η Samsung μας έχει συνηθίσει σε αυτήν ή ακόμη και τις εγκοπές που βρίσκουμε στα περισσότερα τρέχοντα smartphone.

Μέχρι στιγμής, το μπροστινό συρόμενο, ακόμη και περιστρεφόμενο, σύστημα κάμερας όπως στο Galaxy A80 είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι μάρκες έχουν βρει να απαλλαγούν από τις εγκοπές. Η ευέλικτη οθόνη αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έχει ένα δεύτερο πλεονέκτημα, αυτό που επιτρέπει στη Samsung δημιουργήστε ένα μικρό smartphone του οποίου η οθόνη θα μπορούσε να επεκταθεί για περισσότερη άνεση χωρίς τροποποίηση των διαστάσεων της συσκευής.

Ο ολλανδικός ιστότοπος Let’s Go Digital, πάντα αναζητώντας τα τελευταία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλαν οι μάρκες, μας προσφέρει για άλλη μια φορά μια ρεαλιστική απόδοση του smartphone εμπνευσμένου από τα επεξηγηματικά διαγράμματα που παρουσίασε η Samsung, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα στην αρχή του άρθρου . Δεν μπορούμε να πούμε εάν ο κατασκευαστής θα εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα μελλοντικά του smartphone και αν ναι, όταν θα μπορούσαμε να τα δούμε στην αγορά.

Πηγή: Let’s Go Digital