Η Renault τελικά υβριδίζεται με το Clio E-Tech και το Captur E-Tech

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Renault παρουσίασε μόλις δύο νέα οχήματα, και όχι λιγότερο, αφού είναι τα πρώτα αυτοκίνητα της μάρκας που επωφελούνται από την υβριδική τεχνολογία. Το Clio E-Tech και το Captur E-Tech προσγειώνονται και θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 19 Ιανουαρίου.

Εάν η Renault αποκαλύψει επιτέλους τα δύο πρώτα υβρίδια της, στην πραγματικότητα από το 2011 ο κατασκευαστής εργάζεται σε αυτήν την τεχνολογία για τα αυτοκίνητά της, χωρίς ποτέ να έχει υλοποιήσει πραγματικά τα έργα του. Επειδή τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστής είχε εγκαταλείψει λίγο πολύ το θέμα για να επικεντρωθεί τελικά σε 100% ηλεκτρικό με το ηλεκτρικό Zoe. Εδώ λοιπόν επιστρέφει στο υβριδικό και για την περίσταση, ο κατασκευαστής παρουσιάζει τα μοντέλα του ταυτόχρονα: το Clio E-Tech αφενός, το Captur E-Tech αφ ‘ετέρου.

Η Renault και το υβριδικό, μια παλιά ιστορία αγάπης έμεινε στην άκρη για πολύ καιρό

Το Clio E-Tech είναι ένα απλό υβρίδιο. Εκμεταλλεύεται μια μπαταρία 1,2 kWh και προσφέρει έως και 80% του χρόνου οδήγησης στην πόλη εντελώς ηλεκτρική. Αντιμέτωπος με έναν κινητήρα θερμότητας, η Renault εξηγεί ότι η εξοικονόμηση καυσίμου στις αστικές περιοχές μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Ως προς Captur E-Tech, είναι ένα υβριδικό plug-in και εξοπλισμένη με μπαταρία 9,8 kWh. Οφέλη από μια γκάμα που εξασφαλίζει ότι μπορεί να οδηγήσει 50 χιλιόμετρα σε 100% ηλεκτρικό. Σε μικτή χρήση, μπορεί επίσης να ταξιδέψει έως και 135 km / h (WLTP) ή έως 65 km σε αστική χρήση (WLTP City). Σύμφωνα με τη Renault, το Capture E-Tech καταναλώνει 1,5 λίτρα / 100 χλμ. Και εκπέμπει 32 γραμμάρια CO2 / km στον συνδυασμένο κύκλο.

Renault Captur E-Tech

Το Clio E-Tech διαθέτει ισχύ 140 ίππων, ενώ το Captur E-Tech εκμεταλλεύεται 160 ίππους κάτω από την κουκούλα. Από την άλλη πλευρά, τα δύο μοντέλα επωφελούνται από κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως οι τέσσερις κύλινδροι τους, 1,6 λίτρα που σχετίζονται με δύο ηλεκτρικά μπλοκ. Η 100% ηλεκτρική εκκίνηση διασφαλίζεται από την απουσία συμπλέκτη. Η τεχνολογία E-Tech της Renault βασίζεται σε ένα παράλληλη αρχιτεκτονική : οι κινητήρες του οχήματος μπορούν να λειτουργούν μαζί ή ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Το όχημα διαχειρίζεται από μόνο του το πέρασμα από το ένα στο άλλο (ή και τα δύο μαζί) ανάλογα με την επιτάχυνση ή την ανάγκη για ισχύ.

Η ακριβής ημερομηνία διαθεσιμότητας των δύο οχημάτων δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Προς το παρόν, γνωρίζουμε απλώς ότι τα Clio E-Tech και Captur E-Tech θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Διαβάστε επίσης: Volkswagen ID.3, η εξαγορά του μελλοντικού ηλεκτρικού συμπαγούς 100%