Η Renault παρουσιάζει το Morphoz: μια ηλεκτρική ιδέα που εκτείνεται για να φιλοξενήσει περισσότερες μπαταρίες!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Renault μόλις αποκάλυψε το Morphoz, ένα αρθρωτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, του οποίου η ιδιαιτερότητα είναι να μπορεί να αλλάξει τη χωρητικότητα της μπαταρίας το συντομότερο απαραίτητο. Για έξοδο από τη λειτουργία “πόλη”, ο οδηγός πρέπει να αντικαταστήσει την μπαταρία του σε σταθμό. Το όχημα κερδίζει περνώντας μερικές δεκάδες εκατοστά σε μήκος.

Renault Morphoz / Συντελεστές: Renault

Η Renault μόλις αποκάλυψε μια καταπληκτική ηλεκτρική ιδέα. Η Morphoz υιοθετεί ιδιαίτερα φουτουριστικές γραμμές, ακριβώς στο όριο της αναχώρησης από τις κλασικές γραμμές αυτοκινήτων για να πάει προς κάτι που θυμίζει ένα Tesla Cybertruck, για παράδειγμα. Ωστόσο, αυτή η ηλεκτρική ιδέα 100% είναι πολύ περισσότερο από αιχμηρές γραμμές.

Αυτό το όχημα είναι όντως κατασκευασμένο με κάτι που δεν ακούγεται επί του παρόντος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα: μια εύκολα ανταλλάξιμη μονάδα μπαταρίας. Όλα σε ένα όχημα του οποίου η δομή μπορεί να τεντωθεί ή να συρρικνωθεί ανάλογα με την επιλεγμένη μπαταρία. Όταν το Morphoz ενσωματώνει μια μπαταρία “πόλης” 40 kWh, το όχημα έχει μήκος 4,4 μέτρα και προσφέρει εμβέλεια 401 χλμ.

Χτυπάτε το δρόμο για μεγαλύτερη απόσταση; Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να πάτε σε ένα είδος πρατηρίου βενζίνης που φαντάζεται η Renaul, στον οποίο τα μηχανήματα θα προσθέσουν την πρόσθετη μονάδα μπαταρίας από την κάτω πλευρά του οχήματος. Για να ικανοποιήσει αυτήν την πρόσθετη χωρητικότητα, η οποία φέρνει το σύνολο στα 50 kWh (εύρος 700 km), το Morphoz σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να εκτείνεται έως και 4,8 m. Το οποίο είναι ακόμη μεγαλύτερο από μια σειρά BMW 3.

Ωστόσο, περισσότερες μπαταρίες = περισσότερη άνεση στο Morphoz: οι επιβάτες έχουν λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια και ο διαθέσιμος όγκος στο πορτ-μπαγκάζ αυξάνεται επίσης. Η Renault εξηγεί την ιδέα πίσω από την ιδέα της με μια πιο βιώσιμη προσέγγιση για το περιβάλλον. Η παραγωγή μπαταριών είναι πολύ ένταση πόρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή – οπότε είναι ανεπιθύμητο να τοποθετείτε μεγάλες μπαταρίες σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι σχετικά μέτριες ικανότητες είναι γενικά επαρκείς για την πόλη. Η δυνατότητα μετάβασης από τη λειτουργία “πόλης” σε λειτουργία δρόμου κατά παραγγελία είναι επομένως μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Η Renault προτείνει ότι όταν οι μπαταρίες “αποθηκεύονται” θα μπορούσαν πραγματικά να κινητοποιηθούν για να αποθηκεύσουν την υπερπαραγωγή ισχύος από το ηλεκτρικό δίκτυο. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν αυτή η ιδέα θα οδηγήσει σε ένα εμπορικό όχημα.

Διαβάστε επίσης: Η Renault παρουσιάζει το ανανεωμένο μοντέλο κινητήρα Mégane 4 και E-Tech

Ωστόσο, το Morphoz βασίζεται σε ένα ηλεκτρικό τρένο CMF-EV που είναι κοινό για τις μάρκες Renault, Nissan και Mitsubishi. Μπορούμε λοιπόν να αναμένουμε ότι αυτή η ιδέα των εναλλάξιμων μπαταριών θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ένα εμπορικό όχημα.

Πηγή: The Next Web