Η Realme παρουσιάζει το X50, το πρώτο του smartphone 5G

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 15 ώρες και 05 λεπτά

Η Realme παρουσιάζει το X50, το πρώτο του smartphone 5G. Η συσκευή αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην Κίνα τις επόμενες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει σε άλλα μέρη του κόσμου. Το smartphone θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα διπλής διάτρησης.

Ενώ το εξαιρετικό Realme X2 Pro μόλις έκανε το ντεμπούτο του στη Γαλλία, το Realme παρουσιάζει το πρώτο του συμβατό με 5G smartphone αυτήν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου: το Realme X50. Η ανακοίνωση ακολουθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Realme Madhav Seth τον Ιούνιο του 2019, ο οποίος είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται επί του παρόντος στην ανάπτυξη ” ενός smartphone 5G διαθέσιμο προς πώληση έως το τέλος του έτους “. Η Realme κυκλοφόρησε μια διαφημιστική εικόνα του X50 μαζί με κάποιες πληροφορίες στο φύλλο προδιαγραφών της. Πρώτον, το smartphone θα υποστηρίζει 5G μέσω δύο λειτουργιών: αυτόνομος (SA) και τη λειτουργία μη αυτόνομος (NSA).

Το πρώτο καταγράφει το κλασικό δίκτυο 5G, ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο σε περιοχές όπου το 5G είναι ανεπαρκές ή ανύπαρκτο, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει σε πολλές περιοχές του κόσμου. Επιπλέον, βλέπουμε στη φωτογραφία μια κάμερα διπλής διάτρησης στη δεξιά μπροστινή πλευρά της συσκευής. Στην πραγματικότητα, το X50 θα είναι το πρώτο smartphone της μάρκας που θα είναι εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία. Βρίσκουμε αυτό το είδος διαμόρφωσης στο Honor View 30 ή στο πολύ πρόσφατο Huawei Nova 6 που θα είναι επίσης συμβατό με 5G. Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη πληροφορία που έχουμε για τη συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Realme 5S – Snapdragon 665, αισθητήρας 48 MP και τεράστια μπαταρία 5.000 mAh, από 125 €

5G στην Ινδία από το 2020

Επιπλέον, η Realme ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που εμπορεύονται smartphone στην Ινδία με επεξεργαστές Qualcomm συμβατούς με 5G. Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα η Realme να επιλέξει το Snapdragon 735, έναν από τους επεξεργαστές της Qualcomm 5G για συσκευές μεσαίας εμβέλειας. Αυτό το τσιπ θα πρέπει να παρουσιαστεί επίσημα, μαζί με το Snapdragon 865, στην Qualcomm Snapdragon Tech Summit στις 3 Δεκεμβρίου 2019, η οποία θα πραγματοποιείται στη Χαβάη όπως κάθε χρόνο.

Το Qualcomm θα πρέπει να επανέλθει λεπτομερώς κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος με τις δυνατότητες του Snapdragon 865. Ο επεξεργαστής θα πρέπει να παρέχει καλύτερη απόδοση γραφικών και μεγαλύτερη ισχύ χάρη στην ενσωμάτωση του Cortex-A77, των τελευταίων CPU από την ARM. Η εταιρεία θα επανέλθει επίσης στην εγκατάσταση μόντεμ 5G σε αυτούς τους μελλοντικούς επεξεργαστές, όπως κάνουν η Huawei και η Samsung με τα Kirin 990 και Exynos 990.